Eğitim AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖl Duyuru

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖl Duyuru

29.03.2016 - 11:02 | Son Güncellenme:

19-20 Mart tarihinde yapılan AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Öğrenciler AÖL sınav sonuçlarını merak içinde beklemekteler ancak bununla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. AÖL sınav sonuçları ile ilgili bilgilerin devamı haberimizde.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak AÖl Duyuru

Milli Eğitim Bakanlığı liseyi açıktan okumak isteyen öğrenciler için veya lise eğitimini tamamlayamamış ve liseden belli sebeplerden dolayı atılmış olan öğrenciler için açık öğretim lisesi hizmeti vermektedir. Öğrenciler bu şekilde liseye gitmelerine gerek kalmadan lise eğitimini açık öğretim olarak alabilirler. Açık öğretimde okuyan öğrenciler lise eğitimi almazlar. Eğitimlerini kendileri sağlayıp Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı sınavlara girip lise diplomasını alabilirler. Lise diplomasını alabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı senede iki kez olmak üzere 2 dönem sınav gerçekleştirir. Açık öğretim öğrencileri de iki dönem sınava girerler. Özgün öğretim öğrencileri gibi açık öğretim öğrencileri de bu sınavlardan geçmeleri gereklidir. Açık öğretim sınavlarını Milli Eğitim Bakanlığı gerçekleştirmektedir. Geçen hafta ise ikinci dönem sınavları gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı 2. dönem açık öğretim sınavlarını 19 - 20 mart tarihlerinde gerçekleştirmiştir.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık öğretim kurumları tarafından yapılan açık öğretim lisesi sınavlarına girebilmek için ilk önce başvuru yapmanız gereklidir. Başvuru yapacağınız sırada ayrıca kayıt işlemleri kayıt yenileme işlemlerini ve ders seçme işlemlerini de gerçekleştirmeniz gereklidir. Başvuru işlemini gerçekleştiren öğrenciler kayıt işlemini de gerçekleştirmeleri gereklidir. Ders seçme işlemini de gerçekleştiren öğrenciler sınavlara girebilirler. Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde ders seçemeyen öğrenciler ders seçmeyi unutan öğrenciler veya kayıt ücretini yatıran ve ders seçimini gerçekleştiremeyen öğrencilerin ders seçimi sistem tarafından otomatik olarak yapılmıştır. Açık öğretim lisesinde öğrenim gören öğrenciler sistemin seçtiği derslerden sınava girmek zorundadır. 2. Dönemim kayıt işlemleri 18 ocak ile 5 şubat tarihleri arasında kayıt yenileme işlemleri ise 25 ocakta başlayıp 5 şubat tarihinde sona ermiştir. Başvuru işlemlerini yapan vatandaşlar ders seçim işlemini de yapıp Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı açık öğretim sınavlarına girebilirler.

Açık öğretim lisesi sınavlarına girecek olan öğrenciler sınava girmeden önce sınava giriş belgesini elde etmeleri gereklidir. Çünkü sınava gireceğiniz sırada bu belge sizden istenecektir. Ayrıca fotoğraflı nüfus cüzdanı, açık öğretim lisesi kimlik kartı, kurşun kalem ve silgi bulundurmanız gereklidir. Sınava girerken kesinlikle yanınızda bulunması gereken sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanınızdır. Sınav giriş belgenizi ise internet üzerinden temin edebilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden geçmiş yıllarda çıkmış olan soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz. Son yapılan açık öğretim sınavının da soru ve cevapları internetten yayınlanmıştır. İnternet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının açık öğretim lisesi internet sitesinden geçmiş yıllarda sorulan soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra geçmiş dönemlerde yapılan sınav soru ve cevaplar bölümüne girmelisiniz. Karşınıza gelen sınav soru ve cevaplardan 19 - 20 mart 2016 açık öğretim lisesi 2. dönem sınav soru ve cevaplarını seçerek son yapılan sınavın soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.

AÖL sınav sonuçları için yine online sistemi kullanabilirsiniz. Bilgilendirme amacıyla size verilen AÖL sınav sonuçları linkine tıklayınız. AÖL sınav sonuçları için öğrenci girişinizi gerçekleştiriniz. AÖL sınav sonuçları için öğrenci girişi sayfasında sizden istenen bilgileri giriniz. Girdiğiniz sayfadan AÖL sınav sonuçlarına erişebilirsiniz. Ancak AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı. AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bir bilgi yoktur.