Eğitim AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

14.04.2016 - 08:58 | Son Güncellenme:

AÖL sınav sonuçları hala açıklanmadı. Bugünlerde açıklanması beklenen AÖL sınav sonuçları online olarak açıklanacak. AÖL sınav sonuçlarına nereden ulaşacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca belirlenmiş tarih olan 19-20 Mart 2016 tarihinde gerçekleşmiş olan AÖL sınav soruları yine aynı ayın içerisinde açıklanmıştır. AÖL sınav soruları ve sonuçları öğrenmek için sizler internet sitesi üzerinden bağlantı kurma yöntemi sayesinde açıklanmakta olan AÖL sınav soruları ve sonuçları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey internet sitesine girmek ve AÖL sınav soruları ve sonuçları hakkında bilgi almak olacaktır. Sizler bu şekilde AÖL sınav soruları ve sonuçları hakkında çok daha ayrıntılı bilgilere ulaşma fırsatına sahip olabilirsiniz. AÖL sınav sonuçları için belirlenmiş olan tarih içinde bütün işlemlerin tamamlanması ile birlikte biraz gecikmelide olsa ilerleyen tarihte açıklanmıştır.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!
AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Sizler AÖL sınav soruları ve sonuçları öğrenmek için AÖL’nin internet sitesi üzerinden kullanıcı adınız ve şifreniz sayesinde giriş yapabilirsiniz. Öğrenciler sınav sonuçlarına ulaşmak için http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ adresinden kayıtlı olduğunuz üzere öğrenci girişi yapmanız gerekmektedir. Bunun için sizler linke tıkladıktan bir süre sonra karşınıza gelecek olan sayfadaki öğrenci no ve de öğrenci şifre kısmının doğru bir şekilde doldurmanız gerekir. Ardından ise harf ya da rakamlardan oluşan önünüze gelen güvenlik kodunun devamında girilmesi gerekmektedir. Sonrasında ise yapmanız gereken şey giriş için tıklayınız butonuna basmak olacaktır. Bu sayede AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları’nı kolay ve basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. AÖL için 2. dönem sınavında sorulmuş olan sorular ile aynı zamanda da bu sorulara ait olan cevap anahtarı yine AÖL internet sitesinde açıklanmaktadır.

Haberin Devamı

Bunun için yine siteden AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları linkine tıklayarak AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları ve cevap anahtarına ulaşabilirsiniz. Lakin sonrasında karşınıza çıkacak olan listedeki yer alan en üstte göreceğiniz sınav sorularını kontrol etmeniz gerekmektedir. En son girilen sınav en başta yer almaktadır. Buradan AÖL sınav sonuçlarını ve cevap anahtarı listesine de bakabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca yapılmış olan ve açıklanan sınav takvimine göre ise 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı sınavı 2. dönem AÖL sınav sonuçları yine internet üzerinden yayınlanacaktır. İlk olarak 1. dönem sınav sonuçlarının internet üzerinden yayınlanması: 25 Ocak 2016 tarihinde, 2. dönem sınav giriş yerleri ise yine internetten 14 Mart 2016 tarihinde yayınlanacaktır. Sizler siteyi takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Sizler de bu şekilde açık öğretim lisesi hakkında bilgi alabilir ve siteniz üzerinizden notlarınızı ve sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. AÖL sınav soruları ve sonuçları hakkında site üzerinden giriş yaptığınız zaman her şeyi daha ayrıntılı bir şekilde göreceksiniz.