Eğitim AÖL sınav soruları açıklandı mı?

AÖL sınav soruları açıklandı mı?

20.03.2016 - 22:37 | Son Güncellenme:

19-20 Mart tarihlerinde yapılan Açıköğretim Lisesi ara sınavlarının soru ve cevapları henüz açıklanmadı. Haftaiçi açıklanması beklenen sınav sorularına nasıl ulaşacağınızın bilgisi haberimizde.

AÖL sınav soruları açıklandı mı

Bugünlerde eğitim öğretim alanında yetersiz kalan vatandaşlarımız için Milli Eğitim Bakanlığı oldukça büyük çalışmalara imza atmış durumdadır. Okuma yazma bilmeyen insan sayısının neredeyse olmadığı bir zamanda yaşıyoruz. Sizler için bu yazımızda ilkokul ve orta okulu tamamlamış ancak liseye gitme şansı elde edememiş veya liseye gidip mezun olamamış vatandaşlar için yapılan bir çalışmadan detaylı olarak bahsetmeye çalışacağız. AÖL yani açılımı ile Açık Öğretim Lisesi, akşam lisesi olarak da adlandırılmaktadır. Açık Öğretim Lisesi, liseyi bitirme şansı olmamış vatandaşlarımız için oldukça güzel bir uygulamadır. Derslere girme zorunluluğu olmadan sadece sınavlara girerek mezun olabilmeniz mümkündür. Sınavları ise yılda 3 kez yapılmaktadır. Sınavlar Ocak, Mayıs ve Temmuz aylarında yapılmaktadır. Ancak son sınava bakanlığın vermiş olduğu bir kararla yalnızca on yedi yaş ve on yedi yaş üzeri gençler katılabilmektedir.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık Öğretim Lisesi müfredatı yani işlenen ders programı, örgün liselerle aynı derslerin 2 ayrı döneme ayrılmış hali olarak işlenmektedir. Örnek olarak; örgün bir lisede lise 1 Matematik dersi Açık Öğretim Lisesi'nde, Matematik 1 ve Matematik 2 olarak iki ayrı döneme ayrılır. Yani örgün liselerdeki sınıfların Açık Öğretim Lisesi'ndeki karşılıkları şöyledir;

Lise 1: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 1. ve 2. dönem
Lise 2: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 3. ve 4. dönem
Lise 3: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 5 ve 6. dönem
Lise 4: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 7. ve 8. dönem

Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olabilmek için;

Toplam dönemi en az 8 ve üzeri,
Toplam kredinin en az 192 ve üzeri,

Haberin Devamı

Alan kredisinin en az 80 ve üzeri olması gerekir. (Alan kredisi alanlı eğitim alan adaylar için hesaplanmaktadır.)
Açık Öğretim Lisesi sınavlarının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu resmi site üzerinden yayınlanmaktadır. Siteye giriş yapabilmek için zaten sisteme kaydınız girilmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle site üzerinde güvenlik açısından hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Sisteme girş yaptığınız zaman sol tarafta bulunan öğrenci menüsünden sınav sorularını ve sınav sonuçlarınızı görebileceğiniz seçenekleri göreceksiniz. Bu seçeneklerden sizin ilgilendiğiniz seçeneğe tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacak ve bu sayfa da öğrenmek istediğiniz bilgileri öğrenmiş olacaksınız.

Açık öğretim lisesinden mezun olmakla normal bir liseden mezun olmak arasında pek bir fark yoktur. Açık öğretim lisesinden mezun olarak da bir üniversiteye girebilirsiniz. YGS ve LYS sınavlarına girmek koşulu ile tabi ki. Normal liselerden tek farkı yoklama durumunun olmaması ve eğitimi kendi imkanlarınızla almanızdır. Onun dışında işlenen müfredat yani ders programı aynıdır. Ülkemizde Açık öğretim lisesinden mezun olmuş onlarca insan vardır. Bu nedenle açık öğretim lisesi eğitim alanında yapılmış olan çok güzel bir uygulamadır.