Editörün Seçtikleri Aon Hewitt, Türkiye’nin “En İyi İş Yeri”niSeçiyor…

Aon Hewitt, Türkiye’nin “En İyi İş Yeri”niSeçiyor…

04.06.2015 - 11:16 | Son Güncellenme:

Türkiye pazarında iki yıldan fazla süreyle faaliyet gösteren ve çalışan sayısı 50'nin üzerinde olan tüm şirketler araştırmaya katılabiliyor.

Aon Hewitt, Türkiye’nin “En İyi İş Yeri”niSeçiyor…

90 ülkede faaliyet gösteren, İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı global lideri olan Aon Hewitt; Türkiye’de 2006 yılından beri şirketlerin büyük ilgisi ile “En İyi İş Yerleri Araştırması’nı (Best EmployersStudy)” uyguluyor. Türkiye pazarında iki yıldan fazla süreyle faaliyet gösteren ve çalışan sayısı 50'nin üzerinde olan tüm şirketler araştırmaya katılabiliyor.

Haberin Devamı

Bu araştırmayı diğerlerinden farklı kılan en önemli unsur, çalışanların bağımsız görüşlerine dayanması. Ayrıca çalışan görüşleri ile İK uygulamaları ve üst yönetim arasındaki uyum da göz önüne alınarak yapılan istatistiki analizlerde çoklu veri kaynağı kullanılması ile ulaşılan nesnellik ve 9 yıldır yapılmakta olması, çalışmayı diğerlerinden ayırıyor.

Araştırmada çalışan bağlılığının yanı sıra; “Bağlı Kılan Liderler”, “Yüksek Performans Kültürü”, “Güçlü İşveren Markası” ve “Sürdürülebilirlik” alanlarındaki endekslerin skorları da hesaplanarak En İyi İş Yeri Skoru belirleniyor.

Alanındaki en güvenilir ve prestijli araştırmalardan biri olarak kabul edilen ve global olarak yürütülen En İyi İş Yerleri Araştırması’nda Türkiye, Merkezi ve Doğu Avrupa (CEE) Bölgesi içinde yer alıyor. Bu bölgeden 11 ülkenin katılım gösterdiği araştırmaya, Türkiye’den 130.000’in üzerinde çalışan ile 82 şirket katıldı. Ödül alacak firmaların belirlenmesindeki en önemli unsur, çalışanların şirkete bağlılığı.

Araştırma, çalışanların motivasyonunu ve buna bağlı olarak sağladıkları katma değeri arttıran etkenleri belirliyor.

Haberin Devamı

Aon Hewitt'in bu çalışması, İnsan Kaynaklarının gelişimine yönelik bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirildiği için bağlılık ölçümüne yönelik özel projelere oranla daha elverişli bütçelerle uygulamaya artı değer katıyor.

Katılımcı şirketler, bu araştırmada 'En İyi İşyeri' olarak seçildiklerinde “BestEmployers” statüsünü kazanıyor ve işveren markasının tanıtımı için önemli bir kurumsal iletişim olanağına sahip oluyor. Şirketler, bu araştırmada yer almanın tek amacının en iyiler arasına girmek olmadığını belirtmekte.

Çünkü tüm katılımcılar, iş sonuçlarını iyileştirmek için çalışanlarına nasıl bir yatırım yapmaları gerektiği konusunda da şirketlerinin nabzını tutabiliyor.

2014 yılının “En İyi İş Yeri (Best Employer)” Ödülü, 10 Haziran 2015 Çarşamba günüsahibini buluyor.

AON HEWITT HAKKINDA:
Aon Hewitt, insan kaynakları ve yönetim uygulamaları danışmanlığı ve dış kaynak tedariği(outsourcing) dünya lideridir. 90 ülkede,330 ofisi ve 30.000’den fazla çalışanı ile ücret, emeklilik, sağlığa yönelik yan haklar ile yetenek yönetimi gibi şirketlerin iş sonuçlarını geliştirme amaçlı birçok alanda şirketleri destekler. Aon Hewitt Türkiye 1997’den beri küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra, önemli sayıdaki büyük ve çok uluslu şirketlere İK danışmanlığı ve emeklilik planı hizmetleri vermektedir.
Türkiye’deki çalışmaları:
•Organizasyon verimliliğini arttırmak
•Çalışan Bağlılığı
•Liderlik gelişimi ve yetenek yönetimi
•Kurum kültürü ve işveren markalaşması
•İK uygulamaları ve farklı kıyaslama verileri
•Aktüerya Hizmetleri
Bilgi için: Betül Ark 0532 452 1379

Yazarlar