Dünya AP hakkında sansür iddiası

AP hakkında sansür iddiası

13.09.2017 - 02:06 | Son Güncellenme:

Avrupa Parlamentosu'nun, Bruüksel'de açılacak sergide Yunan karikatüristlere sansür uyguladığı iddia edildi.

AP hakkında sansür iddiası

Yunan sanatçıların, Avrupa Parlamentosunda (AP), Roma Antlaşması'nın imzalanmasının 60'ıncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek bir sergiye gönderdiği bazı karikatürlerin, "sert eleştiri içerdiği" gerekçesiyle reddedildiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

12 KARİKATÜR SANSÜR KURBANI OLDU

Yunan basınındaki haberlere göre, Radikal Sol İttifak Partisinin (SYRİZA) AP Milletvekili Stelios Kuloğlu, Brüksel'de AP'de açılacak bir sergiye, Yunan karikatüristlerin de eserlerini gönderdiklerini belirtti.

Gönderilen, Avrupa Birliğine (AB) yönelik eleştirilerin yer aldığı 28 karikatürden 12'sinin sergiye kabul edilmediğini ileri süren Kuloğlu, Yunan sanatçıların karikatürleriyle ilgili kararı "AP'de görülmemiş bir sansür girişimi" olarak niteledi.

Kuloğlu, konuyla ilgili AP Başkanı Antonio Tajani'ye şikayette bulunacağını belirtti.

YUNAN MEDYASI: DAHA ÖNCE DE SANSÜR UYGULADILAR

Yunan medyası ise benzer sansür girişimlerinin daha önce de yaşandığını, bir süre önce Yunan ve İngiliz sanatçıların Atina'da yaptığı karikatür sergisinin AP yetkililerinin tepkisine neden olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Yunan "Documentonews.gr" internet sitesi de "Görülmemiş sansür" başlığını kullandığı konuyla ilgili haberinde, "AB, Avrupalı komiserlerin basın hürriyeti konusundaki anlayışını ortaya koyarak, (AB'nin) yapısını ya da uygulanan politikaları eleştirmeye cüret eden sanatçılara dişlerini gösteriyor." ifadeleri kullanıldı.