Ankara Apaydın: "Yeni Kredi Limitleri İle Esnaf Rahatlayacak"

Apaydın: "Yeni Kredi Limitleri İle Esnaf Rahatlayacak"

19.10.2017 - 13:00 | Son Güncellenme:

.

Apaydın: Yeni Kredi Limitleri İle Esnaf Rahatlayacak

Başbakan Binali Yıldırım tarafından esnaf ve sanatkarlar için açıklanan yeni kredi paketini değerlendiren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Artırılan yeni kredi limitleri esnafımızı ve piyasaları rahatlatacaktır. Esnafımıza verilen bu destek boşa gitmez. Esnaf ekonominin barometresi ve ülkenin sigortasıdır" dedi.
Ticari taşıt kredisinin ticari satışlarında artış yaşanacağının altını çizen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı ve TESK Genel Başkan Vekili Fevzi Apaydın, "Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafımız uzun zamandan beri bu kredi desteğini bekliyordu. Henüz araçlarını ÖTV desteğinden yararlanarak değiştirmemiş olan taksici, minibüsçü, servis aracı işletmecisi, halk otobüsçüsü, kamyon ve kamyonetçi esnafımız için büyük bir fırsat geldi. Bu esnafımız hem ÖTV desteğinden yararlanarak aracını yenileyebilecek, hem de yeni araç için 5 yıla varan vadeli ve düşük faizli kredi kullanabilecek" diye konuştu.

"Taşıt kredisi desteğinden tüm esnaf yararlanacak"
Taşıt kredisi desteğinden sadece ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafın değil işiyle ilgili araç kullanan tüm esnaf ve sanatkarın yararlanabileceğini belirten Fevzi Apaydın, "Halden aldığı meyveyi ve sebzeyi manavına kendi kamyonetiyle taşıyan esnafımız aracını 5 yıllık kredi ile yenileyebilecek. Krediler kullanılmaya başladıktan sonra yollarımızda daha çok lüks taksiler ve ticari araçlar göreceğiz. Ayrıca kendisine iş yeri alan esnafımız da kiracılıktan kurtarıp mülk sahibi olacaktır. İş yeri alan esnafımıza 10 vadeli 500 bin liraya kadar düşük faizli kredi verilmesi ile esnafımız mülk sahibi olacak ve kiracılıktan kurtaracaktır. Bu destek ve kredilerin verilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdodğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakını Bülent Tüfenkçi, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a ve TESKOM Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ile tüm bakanlarımıza esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkürü borç biliyoruz" ifadelerini kaydetti.