Yaşam App Store'un yeni uygulaması Sharkolik'e bayılacaksınız

App Store'un yeni uygulaması Sharkolik'e bayılacaksınız

17.05.2017 - 11:49 | Son Güncellenme:

Hem kendiniz hem de bir arkadaşınızla oynayabileceğiniz şarkı tahmin oyunu Sharkolik'in geliştiricisi Olga Bondaruk PembeNar okurları için anlattı...

App Storeun yeni uygulaması Sharkolike bayılacaksınız

Sharkolik nedir?
Sharkolik ister kendi başınıza ister arkadaşlarınızla yarışarak oynayabileceğiniz bir şarkı tahmin oyunu. Pop, Rap ve Rock için hem Türkçe hem de yabancı kategorilerinde oynayarak müzik bilgi seviyenizi ölçebilirsiniz. Bunlar yanında isterseniz bir sanatçının şarkıları için de yarışabilirsiniz.

Oyunda şarkıları bildikçe yeni şarkılarla karşılaşırsınız ve canlarınız bitene dek oyunu oynayabilirsiniz. Oyun bittiğinde dilerseniz başka oyunculara veya Facebook arkadaşlarınıza meydan da okuyabilirsiniz.

Oyun bittiğinde şarkıları dinlemek için Apple Music veya iTunes sayfalarına ulaşabilir veya şarkıyı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Sanatçı sayfalarından da sanatçıların sosyal medya hesaplarına ulaşabilirsiniz.

Bu uygulamayı yaratma fikri nasıl çıktı? Sharkolik’in diğer müzik uygulamalarından farkı nedir?
AppStore'daki populer uygulamaları incelerken karşımıza çıkan şarkı tahmin oyunlarının Türkçe şarkı desteği olmadığını gördüğümüzde böyle bir uygulama yapmaya karar verdik. Buradan da anlaşılacağı üzere, Sharkolik'in AppStore'daki benzer uygulamalardan en belirgin özelliği güncel Türkçe şarkıların uygulama içinde olması. Buna ek olarak benzer uygulamalardan daha farklı bir oyun kurgusuna da sahip.

Haberin Devamı


Uygulama içerisindeki müzikler ne sıklıkla güncelleniyor?
Uygulama içindeki müzikleri güncel tutabilmek için özel bir çaba harcıyoruz. Yeni popüler albümler yayınlandığında bunları oyuna dahil etmek için kataloğumuzu güncelliyoruz. Bunun yanında içerik konusunda kullanıcılarımızdan gelen talepleri de karşılamaya çalışıyoruz. Kullanıcı isteğiyle kataloğumuzu yeni şarkılar veya şarkıcı listeleri eklemek için de güncelleyebiliyoruz.

App Storeun yeni uygulaması Sharkolike bayılacaksınız

Apple’ın üreticilerine verdiği desteklerden ve sağladığı kolaylıklardan bahseder misiniz?
Apple her yıl yeni teknolojilerle yeni uygulamalar ve özellikler ortaya çıkmasını sağlaması yanında, geliştiricilerin başarılı olabilmesi için uygulama yayına çıktıktan sonra da desteğini kesmiyor. Sharkolik uygulamasının bunun çok net bir örneği olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Apple'in her yıl gerçekleştirdiği geliştirici etkinliğinde geçtiğimiz yıl yapılan sunumlardan "iteratif arayüz geliştirme" sunumu, uygulamamızın arayüz geliştirmeleri sırasında bize yol gösterici oldu. Yine bu etkinlikte Apple'ın tasarım ödüllerinden uygulamalar da, bireysel geliştiricilerin nasıl harika uygulamalar ortaya çıkarıp milyonlara ulaşabilecekleri konusunda bize büyük bir ilham kaynağı oldu.

Bunlar yanında, Apple'ın iTunes üzerinden verdiği destek olmasaydı Sharkolik hiç hayata geçemezdi. Şu an oyuncular Sharkolik içinden şarkı örnekleri dinleyebiliyor ve dilerlese de iTunes veya Apple Music üzerinden şarkının tamamına da ulaşabiliyorlar.

Uygulamamızın yayına geçmesi sonrasında da Apple desteğini kesmedi ve Sharkolik'i birkaç kez featured uygulamalara dahil ederek ciddi bir tanıtım imkanı sağlayarak çok daha fazla kullanıcıya ulaşabilmemizi sağladı.

Yazarlar