Apple Apple, 2018 model iPhone'larda da iPhone X kamerası kullanacak

Apple, 2018 model iPhone'larda da iPhone X kamerası kullanacak

03.11.2017 - 13:59 | Son Güncellenme:

KGI Securities'in Apple analisti Ming-Chi Kuo, piyasa spekülasyonlarının aksine Apple’ın önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone’larda tıpkı iPhone X’da olduğu gibi 6P lens tasarımı kullanacağını söyledi.

Apple, 2018 model iPhonelarda da iPhone X kamerası kullanacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2018 yılında tanıtacağı iPhone modellerinde de iPhone X kamera lensi kullanacağını iddia etti. Kuo, yatırımcılarına gönderdiği notta, Apple'ın 2018 model iPhone modellerinde 7P veya 2G3P hibrit lens tasarımı kullanacağı yönündeki söylentilere katılmadığını belirtti.

iPhone X şu anda 6P lens tasarımına dayanıyor. Apple, 7P lensine geçmeyi planlıyorsa 2018 iPhone'un tedarik zincirinde ve bir önceki notda aşırı bir risk olacaktır. Kou, Apple'ın bu yıl iPhone X ile olan arz kısıtlamasına neden olabilecek karar üretiminden kaçınmaya çalıştığını belirtti.

iPhone X, f/2.8 diyafram açıklığı olan 8 Plus'dan daha hızlı af/2.4 diyafram ile geniş açılı bir kamera kullanıyor. Üstelik her iki kamerada da optik görüntü sabitleyici bulunuyor. Apple 6P lensine karar verirse, Apple'ın tedarikçisi Largan'ın rakipleri piyasada hafif bir artış görecek ancak Largan'ın pazar pozisyonunda önemli bir etkisi olacak bir şey görmeyecek.

Haberin Devamı

Aynı görüş üzerine yorum yapan Kuo, şunları söyledi: "iPhone X, arka kamera özellikleri ve görüntü kalitesiyle form faktörü tasarımı arasında olağanüstü bir denge kurmayı başardı. Bize göre bugün teknolojik olarak ne kadar ileriye gelindiğinin göstergesi. 6P lensten 7P lens veya 2G3P hibrid lense geçiş, kamera modülü tasarımı büyük ölçüde iPhone X'lere benzeyen bu model, diyafram performansında sadece sınırlı iyileştirmeler yapacak."