Teknoloji Apple'a yol açan 'blue box' açık artırmayla satışa sunulacak

Apple'a yol açan 'blue box' açık artırmayla satışa sunulacak

04.12.2017 - 17:14 | Son Güncellenme:

Apple'ın yolunu açan cihaz "blue box", Steve Wozniak ve Steve Jobs tarafından 1972’de üretildi ve açık artırmada 260 bin TL'ye (50 bin pound) satılması bekleniyor. Devrim niteliğindeki cihaz kulaklıklara bağlı bir tuş takımı ile kullanılıyor ve bu sistemin sayesinde kullanıcılar hiçbir ücret ödemeden yurt dışı telefon görüşmeleri yapabiliyor.

Applea yol açan blue box açık artırmayla satışa sunulacak

Melissa Erdinç/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Dijital devrimi başlattığı öne sürülen cihazın ortaya çıkışı, 45 yıl sonra Apple’ın başlangıçlarını gösterdi. Teknolojide çığır açan Blue Box, 1972’de Apple ortak kurucusu Steve Wozniak tarafından geliştirildi ve Wozniak’ın ürettiği ilk devre kartıydı.

Kutunun asıl amacı belirli ses dalgalarını çoğaltarak telefon şirketlerini hacklemekti. Bu kutu sayesinde kullanıcılar çok pahalı olan yurtdışı görüşmelerini ücretsiz olarak yapabiliyordu.

Steve Jobs fırsatları kullanmakta gecikmedi ve California’daki ücretsiz telefon görüşmesi yapmak isteyen üniversite öğrencilerine Blue Box’u pazarlamak için ilk adımları attı.

Applea yol açan blue box açık artırmayla satışa sunulacak

Kulaklıklara bağlı bir tuş takımıyla kullanılan bu cihaz, 4 yıl sonra, Wozniak ve Jobs’a Apple’ın ilk bilgisayarını üretmeleri için onlara yardımcı oldu. Blue Box, Wozniak ile aynı üniversitede okumuş ve işlerin dağıtım tarafında yardımcı olmuş bir arkadaşının kardeşi tarafından açık artırmaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

Açık artırmaya çıkarılan Blue Box, şimdiye kadar yapılmış 40 ila 100 kutu arasından ilk üretilmiş olanı, açık artırmada yaklaşık 260 bin TL (50 bin pound) civarında bir fiyata satılması bekleniyor.

New York’ta açık artırma uzmanı olan Darren Sutherland "Blue Box, bilim ve teknoloji tarihindeki en önemli işbirliklerinden birinin başlangıcını temsil ediyor, Apple yaşam tarzımızı değiştirdi." dedi.