Teknoloji Apple App Store’a Ne Yapıyor?

Apple App Store’a Ne Yapıyor?

15.04.2016 - 14:51 | Son Güncellenme:

Apple’ın uygulama marketi App Store’un iOS versiyonunda Ara ve Keşfet bölümleri tam bir işkence. Bu alanların uzun zamandır değişmesi talep ediliyor.

Apple App Store’a Ne Yapıyor

Zaman içerisinde App Store için bazı değişiklikler veya geliştirmeler gördük fakat bu sefer Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarının kolayca uygulama bulması ve kurması için büyük bir değişiklik hazırlıyor gibi. Bloomberg’ün haberine göre yaklaşık 100 Apple çalışanı App Store’da yapılabilecek bazı geliştirmeler üzerine çalışıyor.

Haberin Devamı

Apple bu geliştirme ile Google’ın Android için uygulama marketi Play Store’da ki ödemeli arama sistemini kendi marketine getirebilir. Bu özellik ile beraber para ödeyen geliştiricilerin uygulamaları artık daha üst sıralarda çıkacak. Google bu özelliğini genellikle uygulama marketinin oyun bölümünde fazlaca kullanıyor. Play Store’da ücretli olarak üst sıralara çıkarılmış uygulamalar, uygulama simgesinin sağ alt tarafında küçük bir “Ad” simgesi ile belirtiliyor. Kullanıcılara bilgi veriliyor olsa da insanlar pek dikkate almadığı için uygulamaların reklamı yapılmış oluyor.

Yapılacağı söylenen bu değişikliğin üzerinde 100 kişinin çalıştığını söylemiştik bu takımın başında Apple’ın reklam sektöründen uzaklaşma kararı aldıktan sonra bitirdi iAd servisinin yöneticisi Todd Teresi yer alıyor. Teresi’nin yönettiği iAd’de çalışan bir çok kişi bu 100 kişinin arasında yer alıyor. Geçtiğimiz Aralık ayında Apple’ın reklam bölümü başkan yardımcısı Phil Schiller’in yetki alanının genişletildiğini ve App Store’un bu yetki alanına girdiği açıklanmıştı.