Teknoloji Apple Bir Rekora Daha İmza Attı!

Apple Bir Rekora Daha İmza Attı!

15.01.2015 - 17:59 | Son Güncellenme:

2014’ün son çeyreğinde Apple, Mac satışlarında yeni bir rekora imza attı.

Apple Bir Rekora Daha İmza Attı

Araştırma firması IDC’nin raporuna göre firma, 2014’ün son üç ayında 5.75 milyon Mac sattı. Bu rakam, 2014’ün Eylül ayında sona eren üçüncü çeyreğinden 200,000; 2013’ün son çeyreğinden ise yaklaşık 1.000.000 daha fazla.Resmi rakamlar 27 Ocak’ta açıklanacak; ancak eğer rakamlar doğruysa firma, gelmiş gemiş en çok Mac satışını geçtiğimiz çeyrek yapmış gibi görünüyor. Bu satış rakamıyla birlikte Apple, son çeyrekte %2.5; geçen yıl boyunca ise%2.1 oranında gerileyen genel PC sektörü satışlarını da geride bıraktı.

Haberin Devamı

Genel PC satışlarında düşüş gözlemlense de, IDC’nin raporuna göre bilgisayar sektörü yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. Zira en çok bilgisayar satan ilk 5 üretici de (Lenovo, HP, Dell, Acer, Apple), geçtiğimiz yıla oranla satışlarını artırmış durumda. Satışını en çok artıran firma da, %18.9 ile yine Apple.

iPhone satışları da oldukça iyi giden Apple’ın, bir sonraki iPhone ailesine 3”lik yeni bir model ekleyeceği konuşuluyor. Eğer bu söylenti doğruysa, akıllı telefon tarafında da yeni bir rekor satış gelecektir. Bir diğer söylenti 12¨lik MacBookAir de, Mac ailesine yeni bir soluk katacaktır. Son olarak firmanın, Cupertino’ya inşa ettiği ve dev bir uzay mekiğini andıran Campus 2’sinin inşaatına göz atmak için, buraya tıklayarak

Haberin Devamı