Teknoloji Apple’dan İlginç Bir Girişim

Apple’dan İlginç Bir Girişim

29.04.2016 - 14:40 | Son Güncellenme:

Otomatik düzeltme hataları internetin en büyük eğlence kaynaklarından bir tanesi. Apple bu hataları düzeltmeyi amaçlayan bir teknoloji peşinde.

Apple’dan İlginç Bir Girişim

Otomatik düzeltme hatalarının ortaya çıkması ise tamamen mesaj atan kişinin bir saniye daha beklemeden mesaj atması. Apple’ın yeni patent başvurusuna göre iPhone üreticisi mesajı alan kişiye hangi mesajın yazma esnasında otomatik düzeltme ile düzeldiğini gösterecek. Patent başvurusunun yapıldığı bugün ilk olarak Apple Insider tarafından duyuruldu.

Haberin Devamı

Patent başvurusuna göre mesajda otomatik düzeltme işleminden geçmiş olan kelimeler altı çizili olarak çıkacak ve üzerine dokunulduğunda diğer seçenekleri mesaj alan kişi de görebilecek. Sistem mesaj attığınız kişiye orijinal olarak ne yazdığınızı göstermeyecek ancak anlaşılabilir olmak için çok benzer olan kelimelerin alternatiflerini gösterecek. Bu alternatifler gittim – gittin gibi çok bariz örneklerden oluşuyor.

Bu küçük ve sinir bozucu şeylerin amacı aslında konuşmanın daha açık ve anlaşılabilir olmasını sağlamak ancak gereksiz yere çıkan önerileri ile bazen çok büyük yanlış yapmaya yol açıyor. Bu özellik büyük bir ihtimalle Apple’ın işletim sistemi iOS‘ta sesli dikte özelliğinin ön plana çıkan tarafı olacak. Altı çizili olan kelimeler büyük bir ihtimalle mavi renkte olacak ancak henüz şirket bu konuda emin değil. Bu özelliğin henüz iOS’a gelip gelmeyeceği bile belli değil bunu Apple’ın 10 Haziran‘da geleneksel olarak düzenlediği Worldwide Developer Congress etkinliğinde göreceğiz. Kendisi iOS 10’un en büyük özelliklerinden biri olabilir.