Ekonomi Apple’dan ‘süper spor’ bir flört!

Apple’dan ‘süper spor’ bir flört!

22.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikan teknoloji devi Apple’ın, İngilizlerin süper spor otomobil üreticisi McLaren’e bağlı “McLaren Technology” birimini satın almak için görüştüğü bildirildi.

Apple’dan ‘süper spor’ bir flört

Financial Times gazetesindeki haberde, sürücüsüz otomobil üzerinde çalışan Apple’ın, McLaren’in tamamını almayı ya da şirkete stratejik yatırım yapmayı değerlendirdiği belirtiliyor. Haberde Apple’ın, McLaren ile teknolojisi, mühendislik gücü ve patent portföyü için ilgilendiği ifade ediliyor. Bununla birlikte Apple’ın otomobil planlarında değişikliğe gitmesi nedeniyle söz konusu görüşmelerin anlaşma olmadan sonuçlanma ihtimalinin bulunduğu da söyleniyor.
McLaren Technology Group şirketinin değerinin yaklaşık 1-1.5 milyar sterlin civarında olduğu kaydediliyor. McLaren, bir yandan süper spqor otomobiller üretirken, diğer yandan da Formula 1 takımıyla pistlerde mücadele ediyor.
McLaren’in otomotive mühendisliğinden, araç içi bilgisayar sistemlerine, karbon fiber ve alüminyum teknolojilerine kadar daha birçok farklı alanda uzmanlığı da bulunuyor.
Apple ise 2014 yılında Beats Electronics şirketini yaklaşık 3 milyar dolara satın almıştı. Apple, Tesla ve Mercedes’ten uzmanlar transfer etmiş, buna karşılık Mercedes ve BMW ile işbirliği için yürütülen görüşmelerin başarısız olduğu bildirilmişti.