Teknoloji Apple, "dergilerin Netflix'i" olarak bilinen platformu satın alıyor

Apple, "dergilerin Netflix'i" olarak bilinen platformu satın alıyor

13.03.2018 - 10:03 | Son Güncellenme:

Apple, okuyucuların aylık bir ücret karşılığında 200'den fazla dergiye ulaşmasını sağlayan ve “dergilerin Netflix'i ” olarak bilinen bir dijital dergi abonelik hizmeti satın alıyor. Apple bu hareketiyle Play Store'dan haberler sunan Google ve kendi okuma servislerine sahip olan Amazon’a rakip olabilir.

Apple, dergilerin Netflixi olarak bilinen platformu satın alıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, Next Issue Media’ya ait dijital dergi abonelik hizmeti Texture’u satın alıyor. Şirketin bu satın alma işlemi, haber yayıncılığının sahte haber suçlamaları ve Facebook'un değişen algoritmalar ile markaların arkadaşlık faaliyetlerine öncelik veren şekillerde sarsıldığı bir zamanda ortaya çıkması analistleri şaşırttı.

Teknoloji şirketleri ile gazetecilik arasındaki köprü, Apple'ın en son satın alma işlemiyle daralmaya devam ediyor. Apple, zaten Apple Haber platformu üzerinden üçüncü taraf yayıncılardan küratörlüğünde haberler sunuyor.

Apple, dergilerin Netflixi olarak bilinen platformu satın alıyor

Apple'ın internet yazılım ve servisleri SVP'sinden Eddy Cue, “Güvenilir kaynaklardan kaliteli gazeteciliğe kararlıyız. Dergilerin kullanıcılar için güzel tasarlanmış ve ilgi çekici hikayeler üretmeye devam etmesini sağladık.” dedi.

Haberin Devamı

Texture adı verilen uygulama iOS, Android, Amazon Kindle Fire ve Windows 10 platformlarında olmaya devam edecek. Apple'ın Texture’ı ne kadara satın aldığına dair detaylar açıklanmadı.

Apple, daha önce Texture uygulamasını 2016 yılında en yenilikçi iOS uygulamalarından biri olarak seçti. Uygulama ayda 9.99 dolar karşılığında The New Yorker, People, Time ve GQ gibi dergilere erişim sağlıyor.