Apple Apple, dünya çapındaki tesislerinin yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalıştığını açıkladı

Apple, dünya çapındaki tesislerinin yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalıştığını açıkladı

11.04.2018 - 16:06 | Son Güncellenme:

Apple, dünya üzerindeki tüm perakende satış mağazalarında, ofislerinde, veri merkezlerinde ve tesislerinde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı sağlandığını duyurdu.

Apple, dünya çapındaki tesislerinin yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalıştığını açıkladı

Apple, dünya üzerindeki tüm operasyonlarında yenilenebilir enerji kullanımının yüzde 100'e ulaştığını açıkladı. Apple ayrıca dünyanın dört bir yanındaki rüzgar, güneş ve diğer temiz enerji tesislerine yatırım yapıyor, kendi enerji kaynaklarını oluşturuyor ve inşa ettiği yeni ofislerin veya tesislerin bunlarla çalışmasını sağlıyor. Yeni açılan Apple Park da yüzde 100 temiz enerjiyle ayakta duruyor. Şirket aynı zamanda şebekeye aşırı yeşil enerji koyduğunu söylüyor, bu yüzden başkaları tarafından kullanılabilir.

Apple CEO’su Tim Cook yaptığı açıklamada, "Dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bir şekilde bırakmaya kararlıyız. Yıllarca süren yoğun çalışmalardan sonra, bu önemli dönüm noktasına ulaştığımız için gururluyuz. Ürünlerimizdeki malzemeler ile mümkün olan sınırlarını zorlamaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki gelecek buna bağlı” dedi.

Haberin Devamı

Aralık 2017’de, Google da benzer bir açıklamada bulunarak yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefine ulaştığını iddia etmişti. Apple, dünya çapında faaliyet gösteren toplam 626 megawatt üretim kapasitesine sahip 25 adet enerji projelerinin olduğunu iddia ediyor.