Teknoloji Apple Her Şeyi Açıyor

Apple Her Şeyi Açıyor

15.06.2016 - 15:13 | Son Güncellenme:

Apple tarafından düzenlenen WWDC konferansında bir çok işe yarar yenilik gördük. Yazılım konusunda şov yapan şirketin güncellemeleri büyük beğeni topladı.

Apple Her Şeyi Açıyor

Ancak herhalde en büyük haber şirketin ana servislerinden olan Haritalar, Siri ve iMessage’ı geliştiricilere açması. Bu dev kurulum merkezi ile milyarlarca dolar App Store’dan akmaya devam edebilecek. Geliştiriciler sayesinde ise yepyeni kullanıcı deneyimleri yaşamak mümkün olacak. Ayrıca teknoloji devi içinde Siri ve iMessage üzerinden dev bir iş sistemi oluşturmak mümkün olacak.

Haberin Devamı
Eksi Yönleri Yok Değil

Üçüncü parti desteği kendi kullanıcılarınıza herhangi bir çaba harcamadan daha çok hizmet vermek anlamına gelebilir ancak diğer taraftan bazı eksi yönleri de mevcut. Üçüncü parti desteği ile Google, Facebook ve Amazon gibi rakipleriniz artık mac OS ve iOS gibi işletim sistemlerinin en değerli yerlerine girebilmesi mümkün olacak. Siri tanıtılalı beş yıl oldu ve beş yıldır herkes istisnasız Siri’nin üçüncü parti desteği olması gerektiğini söylüyor. Amazon Echo bu destek sayesinde bu yıl tam 1000 üçüncü parti servisini geçti. Maps ise geliştiriciler için bir başka zengin maden damarı olabilir. Destek ile alışveriş yapılacak yerler, kahve içilebilecek yerler, restoranlar daha detaylı bir şekilde kullanıcılara önerilebilir. Bu sayede harita konusunda Google ile rekabet edilebilir.

Haberin Devamı

Apple üçüncü parti desteğini bir de iMessage için açtı. Üçüncü parti desteği demek uygulamaların kendi GIF, sticker ve emoji ekleyebilmesi demek. Ayrıca uygulama üzerinden para alma ve gönderme de mümkün olacak. Ayrıca oyundan alışverişe kadar her şey iMessage üzerinden yapılabilecek.