Teknoloji Apple, iki farklı iPhone 8 prototipi test ediyor

Apple, iki farklı iPhone 8 prototipi test ediyor

15.04.2017 - 14:11 | Son Güncellenme:

iPhone 8 ile ilgili yeni konsept çalışmaları ve bilgiler gelmeye devam ediyor. Foxconn’daki kaynakların aktardığı bilgiye göre Apple, iki farklı iPhone prototipi test ediyor olabilir.

Apple, iki farklı iPhone 8 prototipi test ediyor

Bir Foxconn çalışanı, Apple'ın Touch ID sensörünün ekrana monte edildiğini veya sensörün arka tarafta yer aldığı iki farklı tasarım üzerinde çalıştığını söylüyor. iDropNews sitesi de bu iddialar doğrultusunda yeni konseptler yayınladı.

Haberin Devamı

Foxconn çalışanı, Apple'ın ekrana entegre bir Touch ID barındıran tasarım üzerine yoğunlaştığını belirtiyor. Ekranın içine yerleştirilen Touch ID teknolojisinin Phone 8’in en önemli özelliklerinden biri olması bekleniyor. 2.5D kavisli olacağı söylenen ekrandaki çerçevenin kalınlığının ise 4 mm olacağı ifade ediliyor. iPhone 8'in iki temas noktası bulunan büyük bir güç tuşuna sahip olacağı da söyleniyor.

Cihazın arka tarafında da aynı cam tasarımın kullanılacağı dile getiriliyor. Telefonun arka kısmında dikey bir kamera yer alabilir. Daha iyi bir alan derinliği yaratacağı ifade edilen kameranın, 3D kamera teknolojisine destek vereceği söyleniyor. Cihazın 5,8 inç ekrana sahip olacağı ancak boyut açısından iPhone 7 ile aynı boyutta olacağı konuşuluyor. Çerçeve oranı da oldukça daraltılan iPhone 8'in selfie kamerasının da ekrana gömülü (gizlenmiş) olarak geleceği söyleniyor.