Apple Apple bu haftaya 1 trilyon dolarlık bir şirket olma iddiasıyla başlıyor

Apple bu haftaya 1 trilyon dolarlık bir şirket olma iddiasıyla başlıyor

30.10.2017 - 11:42 | Son Güncellenme:

iPhone X'in 3 Kasım’da raflara çıkması bekleniyor. Buna istinaden Apple, bu hafta yeni bir rekor daha kırarak 1 trilyon dolarlık şirket olabilir.

Apple bu haftaya 1 trilyon dolarlık bir şirket olma iddiasıyla başlıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İnsanlar eninde sonunda bir iPhone X elde etmek için bin dolar veya daha fazlasını harcayacak. Apple'ın bu konuda oldukça iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. Satışlardan yola çıkarak Apple'ın 1 trilyon dolarlık bir şirket olabileceği söyleniyor.

Şirketler için üç ayda bir yayımlanan finansal raporlar genellikle şirketler için hisse senedi fiyatlarının sürekli değiştiği anlardır. Apple bir sürü parayı istiflemesi ise gelecek iPhone'un özellikle de iPhone X'in başarısına bağlı. iPhone 7'nin iPhone 8 biçiminde güncellenmiş bir sürümünü olması iPhone X'in şirketin gerçek yeni nesil telefonu yorumlarının yapılmasına neden oldu. Bu yüzden iPhone X ile beklenti büyük.

Apple geçen mali çeyrekte beklenenden daha iyi bir üçüncü çeyrek yaşadığı da açıklanmıştı. Bu da Wall Street'in modellerini değiştirmesine ve Apple'ın hisse fiyatında belirgin bir yükselişe neden oldu. Yıl boyunca, oldukça fazla bir sürede, % 40'dan fazla artış oldu.

Haberin Devamı

Apple hisseleri bir kez daha % 3 artarak cuma günü yükseldi ve 842 milyar dolarlık bir pazar payına ulaştı. Geriye kalan 160 milyar doları kazanmak için önünzde çok zemin var. Ancak Apple için Apple'ın ekosisteminde çalışan bir cihaz ağıyla bağlantı kurmayı ve otomobil genelinde sürekli bir deneyim sunmayı hedefleyen yeni ürünlere yapılan genişleme göz önüne alındığında bunu başarabileceği öngörülüyor.

Apple 1 trilyon dolarlık bir şirket olma süreci bu hafta başlayacak. Apple'ın iPhone X için ne kadarlık talebi karşılayabileceği belli değil. Yüksek fiyat noktasında, Apple'ın telefonlara ne kadar yatırım yaptığı hakkında da her gün yeni bir haber çıkıyor.

iPhone, her zaman birinci sınıf bir ürün haline geldi ve eğer Apple, talebi daha yüksek bir katmanla açabildiğini ve bunu yalnızca erken benimseyenler dışında da koruyabileceğini gösterirse, işine önemli bir ivme katabilir.

Apple'ın yeni bir talep katmanını açıp açmamasına ve daha büyük bir kâr üretmeye başlamasının yanı sıra tüm bu nakit ile ne yapacağına dair işaretler aranıyor. Elektrikle çalışan otonom bir otomobil fikri bunların başına geliyor.