Teknoloji Apple’ın iPad Kabusu Bitiyor Mu?

Apple’ın iPad Kabusu Bitiyor Mu?

01.05.2016 - 14:05 | Son Güncellenme:

Apple’ın iPhone satışı konusunda zorluk çekmediği tartışmasız bir gerçek. Ancak konu iPad olunca işin boyutları değişiyor.

Apple’ın iPad Kabusu Bitiyor Mu

Son birkaç yıldır iPad satış rakamlarında ciddi bir düşüş gözlenmekteydi. Bu durum ilk çıktığı zaman bilgisayarların geleceği olarak adlandırılan cihaz için hayal kırıcı olmuştu. Apple’ın ilk çeyrek için açıkladığı rakamlara bakılacak olursa 19% gibi bir düşüş görülebilmekte. Ancak bu duruma rağmen iPad satışlarının beklenenden daha yüksek olduğu belirtilmiş. Belkide bu gelişme firma için bir dönüm noktasının eşiğinde olduğunun göstergesi olabilir.

Haberin Devamı

Apple CEO’u Tim Cook yapmış olduğu açıklamada iPad için hala umutlu olduklarını ve bu yıl içerisinde iyi haberler almaya başlayacaklarını ifade etti. Apple iPad satışlarını artırmak için kişisel kullanıcı yerine ticari kullanıcıyı hedef almış gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde iPad pro sürümlerini çıkartarak asıl niyetlerini ufakta olsa belli etmişlerdi. Ayırca IBM ile yaptıkları anlaşma ile iPad için ticari yazılımlar üretmeye başladılar. Bu yenilikler çerçevesinde Amerika Ulusal Beysbol ligi (MLB) ise oyuncuları yedek kulübelerinde iPad kullanmaya başlayacak.

Firma bu değişiklikler sayesinde ticari alanda iPad’in daha çok rağbet göreceğini düşünmekte. Uzmanların ortak görüşü de bu yönde olacak ki kişisel kullanım yerine ticari kullanıma yönelinmesi iyimser bir hareket olarak yorumlamışlar. Kullanıcıların artık daha uzun sürelerde akıllı cihazlarını değiştirdiği düşünülürse bu rakamların ne kadar güvenilir olduğu ise tartışmalı bir konu.

Amazon Fire Tablet Renkleniyor