Apple Apple'ın kablosuz şarj cihazı AirPower ne zaman satışa çıkacak?

Apple'ın kablosuz şarj cihazı AirPower ne zaman satışa çıkacak?

14.03.2018 - 18:07 | Son Güncellenme:

Apple'ın kablosuz şarj ünitesi AirPower'ın ne zaman satışa çıkacağı iddialara göre belli oldu. Geçtiğimiz eylül ayında iPhone X ile birlikte tanıtılan AirPower mart ayı içinde satışa sunulacak.

Appleın kablosuz şarj cihazı AirPower ne zaman satışa çıkacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, AirPower, iPhone 8, iPhone X ve Apple Watch Serisi 3 modelleri de dahil olmak üzere birden fazla cihazını büyük bir etkinlikle geçtiğimiz Eylül ayında tanıttı. Ancak o zamandan bu yana cihaz satışa çıkmadı. Kablosuz şarj matı Airpower'ın mart ayı içinde satışa sunulacağı iddia ediliyor.

Apple, HomePod adlı akıllı hoparlörünü ise geçtiğimiz ay satışa sunmuştu. Bunun dışında WWDC 2018’in tarihleri de belli oldu. AirPower'ın satışa çıkış tarihinin de kısa süre sonra netleşmesi bekleniyor. Apple ise konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

Raporda AirPower'ın, maksimum 7,5 W'lık bir kapasiteye sahip, 3 adete kadar cihazı şarj edebileceği belirtildi. Apple'ın, AirPower'ın fiyatını önemli ölçüde artıracak olan 29W USB-C ile gönderebileceğine inanılıyor.

Haberin Devamı

AirPower'ın özel Apple teknolojisine sahip olduğu ve üç tane cihazı aynı anda kablosuz şarj edebildiği göz önüne alındığında muhtemelen oldukça yüksek bir fiyatla satışa sunulacak. AirPower mat’ın ABD’deki Apple Store’lardaki fiyatının 150-200 dolar civarında olacağı söyleniyor.

AirPower matın Türkiye fiyatının da tahminen 999 ila 1.199 TL aralığında olacağını söyleyebiliriz.

Apple AirPower hakkında resmi bir açıklama geldiğinde sizlere aktaracağız.