Teknoloji Apple ‘ın Yeni Gizlilik Politikaları!

Apple ‘ın Yeni Gizlilik Politikaları!

18.09.2014 - 13:17 | Son Güncellenme:

Son günlerde özellikle iCloud hack olayları sonrası güvenlik ve gizlilik konularında eleştirilerle gündeme gelen Apple sonunda beklenen adımı attı.

Apple ‘ın Yeni Gizlilik Politikaları

9 Eylül lansmanına kısa bir süre kala tüm Dünya gündemine bomba gibi düşenüzerinden ünlülerin özel fotoğraflarının internette yayılması olayı Apple ‘ın güvenlik ve gizlilik konularında gerek teknoloji dünyasından gerekse kullanıcılarından büyük eleştiriler almasına yol açtı. Bununla da kalmayıp lansman öncesi olay hakkında detaylı açıklama yapmaktan kaçınan Tim Cook ‘dan birçok insan bir adım ve açıklama bekliyordu.

Haberin Devamı

Olay hakkında daha önce yapılan iCloud hacklerinin sistemle ilgili olmadığı kullanıcıların kolay şifre seçimi ve iki adımlı güvenlik önlemini kullanmadıkları gerekçesiyle böyle bir olayın yaşandığı açıklanmış olsa da bu açıklama kimseyi tatmin etmemişti. Tim Cook, Apple kullanıcıları için uzun bir bildiri yayınladı ve şirketin yeni gizlilik politikalarını anlatan detaylı bir yazı paylaştı. Yazı da son zamanlarda gündeme gelen Google kullanıcıların emaillerini okuyor iddialarına da sert eleştiriler getiren Tim Cook, böylece beklenen adımı atmış oldu diyebiliriz. Eposta ve mesaj içeriklerinin kesinlikle okunmadığını,iPhone ve iCloud ‘da depolanan veriler üzerinden para kazanılmadığını ve kullanıcı tercihleri dolayısıyla bir pazarlama stratejisi çizmediklerinin altını çizen Tim Cook, Apple ‘ın sadece kullanıcı deneyimini arttırmayı hedeflediğini belirtti. Yapılan bildiride Tim Cook Apple’ın hükümetlerle bile kullanıcılarının kişisel bilgilerini paylaşmadığını ve hükümetlerden gelen taleplere yanıt verilmediğini belirtti. Tim Cook ayrıca İOS 8 ile kişisel bilgilerin paylaşım ihtimalinin bile imkansız hale geldiğini söyledi. İOS 8 ile güvenlik ve gizlilik konusunda getirilen yeni sistem ile artık kullanıcıların verileri Apple tarafından bile kayıt altına tutulmayacak diyebiliriz.

Haberin Devamı

Apple ‘ın gizlilik politikalarının yeterince açık olmadığı düşüncesi de bu yeni adımla yok olacak gibi gözüküyor. Apple internet sitesinde beklenen açıklığı sağlamak amacıyla yeni Gizlilik sayfasını yayına aldı. Kullanıcıları ve Dünya’yı mutlu edecek bir açıklama ya da adım geldi mi bilemeyiz ama Apple ‘ın çehresinin değişmeye başladığı aşikar.