Teknoloji Apple iPhone 7 Plus ile DSLR’ e Savaş Açtı

Apple iPhone 7 Plus ile DSLR’ e Savaş Açtı

09.09.2016 - 16:40 | Son Güncellenme:

Apple geçtiğimiz gün iPhone 7 ile 7 Plus modelini tanıttı ve tanıtımda en uzun süreyi 7 Plus modelinin çift kamerasının özelliklerine ayırdı.

Apple iPhone 7 Plus ile DSLR’ e Savaş Açtı

Apple tarafında iPhone’un kamera yetenekleri için küçük bir ordu çalışıyor diyebiliriz. Şirketi akıllı telefon savaşında önde tutacak en önemli şeylerden birisi de telefonun kamera teknolojisi olacak gibi geliyor.

Haberin Devamı
DSLR Kalitesinde Görüntü

Yeni iPhone’un neredeyse DSLR kalitesinde fotoğraflar çekmesini sağlayan önemli noktalardan bir tanesi de arkasında yatan yapay zeka. Yeni modeller donanım olarak da kendinden önceki nesillere göre çok üstün. Ancak şirketin makine öğrenimi ile güçlendirilmiş görüntü sinyali işlemcisi olayı bir adım ileriye taşıyor. Şirketin yöneticilerinden Phil Schiller yapay zeka ile güçlendirilmiş görüntü sinyali işlemcisinin 25 milisaniyede tam 100 milyar işlem yaptığını açıkladı.

Objenin arka plandan ayrılmasına kabaca alan derinliği ile oluyor. Standart bir DSLR kamera bunu geniş diyafram aralığı sayesinde rahatça yapabiliyor. Aynasız kameralar hatta düşük fiyatlı kameralar bile bunu başarıyor ancak akıllı telefon kameraları için bu çok zor. Teknoloji devi geçen sene yüksek hızda gelişmiş görüntü algılayıcı üzerine çalışan Perceptio‘yu satın almıştı. İşte bunun meyvelerini şimdi iPhone 7 ile topluyor.