Teknoloji Apple iPhone iPad ve iOS hakkında son haberler

Apple iPhone iPad ve iOS hakkında son haberler

22.08.2016 - 16:36 | Son Güncellenme:

Apple iPhone iPad ve iOS hakkında son haberleri herkes yakından takip ediyor. Apple etkinliğine kısa bir zaman kala yeni Apple ürünleriyle ilgili haberler hız kesmeden gelmeye devam ediyor.

Apple iPhone iPad ve iOS hakkında son haberler

Apple iPhone iPad ve iOS hakkında son haberleri herkes merak ediyor. Sizlerle bu konuda bana ulaşan duyumları paylaşacağım. Etkinliğe kısa bir süre kala özellikle Apple iPhone iPad ve iOS cephesinden haberler artarak kulağımıza gelmekte.

Haberin Devamı
iPhone Kaç Versiyon Olarak Gelecek?

Son gelen duyumlara göre iPhone her yıl olduğu gibi iki yeni model olarak gelecek. İsimlerinin ne olacağı tam belli olmasa da, 4.7 inç ve 5.5 inçlik iki model olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Her yıl olduğu gibi 5.5 inçlik model de bir veya iki özellik 4.7 inçlik modele nazaran daha fazla olacak. Geçtiğimiz yıllarda donanımda OIS olarak, yazılımda ise yatay konumda daha çok işlev özelliği, bu sene gelecek modellerde çift kamera gibi bir farklılık olabilir.

iOS 10 Public Beta 5 yayınlandı iPad Ne Gibi Özelliklere Sahip Olacak?

iPad‘ in bir önceki nesile göre daha hızlı bir işlemciye sahip olması beklenirken, kamera donanımında da gelişme kaydedilmiş olma olasılığının üzerinde duruluyor.

iOS 10 da Ne Gibi Özellikler Olacak?

iOS 10 işletim sistemi, özellikle geliştiriciler için oldukça büyük bir öneme sahip. iOS ile Siri gibi uygulamalarını geliştiricilere açan Apple, aynı zamanda cihazın içine gömülü olarak gelen uygulamaların da istenir se silinmesine artık olanak sağlayacak. Gelişmiş mesajlaşma özelliğine oldukça ağırlık verdiği gözlenen Apple, 3. parti uygulama geliştiricilere açtığı kendi kaynak kodlarıyla güzel çalışmalar yapılmasını sağlayacak. Gelişmiş bildirim çubuğu, hızlı kamera geçişleri ve parmak izi tarayıcının daha verimli kullanılabilmesi gibi birçok yeniliğin bizi karşılayacağı iOS 10 sisteminde batarya tüketim ve data tüketim kontrollerinin de daha aktif olarak yönetilebildiğini size beta deneyimlerimden aktarabilirim. 3D Touch özellikli modellerde ise, daha gelişmiş bir kullanım alanı yaratıldığını belirtmek isterim.

Haberin Devamı
Apple Watch Yeni Modeli Tanıtılır Mı?

Apple’ ın en çok önem verdiği ürünlerinde bir tanesi olan Apple Watch için de kulağıma gelen haberler mevcut. Apple çıkarmış olduğu Apple Watch ürünü ile pazarın mutlak hakimi konumunda olmasına rağmen geçtiğimiz aylar kendisi için pek parlak geçmedi ve satışlarında oldukça büyük düşüşler yaşandı. Öyle ki, bu düşüş akıllı saat pazarının küçülmesine yol açtı. Yeni modeli tanıtırsa, çok radikal değişiklikler beklemediğimi sizlere belirtmek isterim. Mevcut özelliklere ek özellikler ve mevcut özelliklere ise gelişmiş takviyeler yapacağı aşikar. Şimdilik Apple Watch için büyük bir yeniliğe ihtiyaç duymadığını ve oyunu farklı kurguladığını tahmin edebiliyorum..

Haberin Devamı
Apple Etkinliği Ne Zaman?

Büyük bir ihtimalle etkinlik tarihi olarak 07 Eylül 2016 veya 09 Eylül 2016 belirlenmiş durumda. İlk iPhone dağıtımlarının ise, 23 Eylül 2016 olarak yapılacağı konuşuluyor. Kısa bir süre sonra beklenen ürün ve net etkinlik tarihi belli olacaktır.