Teknoloji Apple, iPhone X'in dokunmatik ekranlarında sorun olduğunu doğruladı

Apple, iPhone X'in dokunmatik ekranlarında sorun olduğunu doğruladı

13.11.2017 - 09:39 | Son Güncellenme:

Bazı iPhone X sahipleri, telefonlarının soğuk bir ortama maruz kaldıklarında ekranının tepkisiz kaldığını bildirdi. Apple ise iPhone X'in dokunmatik ekranının soğuk havalarda kullanıcısının parmak hareketlerine tepki vermediğini kabul etti.

Apple, iPhone Xin dokunmatik ekranlarında sorun olduğunu doğruladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone X modelini sipariş eden kullanıcılardan yazılımsal ve donanımsal sorunlar hakkında mesajlar gelmeye başladı. Bazı iPhone X kullanıcılarının çeşitli forumlarda ve Reddit’te yazdığına göre iPhone X’un dokunmatik ekranı, sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama geçildiğinde tepki vermiyor ya da geç tepki vermeye başlıyor.

Reddit kullanıcılarından biri, iPhone X'in ekranının sıfır derecelik soğuklarda dışarıya çıkıldığında ‘tam 2 saniye sonra' parmak dokunmalarına tepki vermemeye başladığını bildirdi. Diğer kullanıcılar da iPhone X'te aynı sorunu yaşadıklarını söyledi.

Apple sorunun varlığını doğruladı. Firma konuyla ilgili, "iPhone X ekranında soğuk ortama hızlı geçişlerde dokunuşlara tepki vermemeye başladığını biliyoruz. Birkaç saniye sonra ekran yeniden çalışır hale geliyor. Sorunun çözümü, ileride yapılacak güncellemelerden birinde sunulacak." dedi.