Apple Apple Music, 40 milyon abone sayısına ulaştı

Apple Music, 40 milyon abone sayısına ulaştı

12.04.2018 - 11:48 | Son Güncellenme:

Apple Music'in abone sayısı 40 milyona ulaştı. Apple aynı zamanda Oliver Schusser'ın, Apple Müzik ve Uluslar arası İçerik’in başkan yardımcılığı koltuğuna oturacağını da duyurdu.

Apple Music, 40 milyon abone sayısına ulaştı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple Music, dünya çapında 40 milyon ücretli aboneyi ulaştığını duyurdu. Şirket aynı zamanda Apple Music Worldwide'a liderlik etmek için Oliver Schusser'i de duyurdu. Yeni ünvanı Apple Music & International Content'in başkan yardımcısı. Schusser, daha önce App Store, iTunes filmleri, iBooks, Apple Postcast ve benzeri yerlerde çalışmıştı. Schusser, yeni görevinde 14 yıl önce kendisini işe alan Eddy Cue’ye bağlı olarak çalışacak. Schusser’den boşalan Apple Music Uluslararası yöneticiliği görevini ise Tracey Hannelly devralacak.

Schusser, Londra'dan California'ya taşınacak ve Cupertino'daki Apple Park ile Apple'ın Culver City'deki ofisleri arasında mekik dokuyacak. İngiltere'deyken henüz Avrupa düzenleyici onayını alan Shazam'ın satın alınmasında kilit rol oynamıştı. 38 farklı ofiste uluslararası takımlara liderlik etmeye devam edecek.

Haberin Devamı

Apple Music artık 115 ülkede 40 milyondan fazla ücretli aboneye sahip. 8 milyonu ücretsiz deneme yoluyla hizmete sokan servis, rakiplerine - yani 3 Nisan'da halka açılan Spotify - kıyaslas % 5'lik artış oranına. Spotify’ın ise yüzde 2 oranında bir kullanıcı tabanı büyümesi var.