Teknoloji Apple Music’te Değişiklik Bitmiyor

Apple Music’te Değişiklik Bitmiyor

07.05.2016 - 14:05 | Son Güncellenme:

Apple Music için yeni iOS güncellemesi ile birlikte pek çok güncelleme bekleniyor ama görünen o ki güncellemeden fazlası olacak.

Apple Music’te Değişiklik Bitmiyor

Bu hafta başında bir süredir ortalıkta dolanan Apple Music değişikliklerinin bir haberini yapmıştık. Fakat dün ortaya çıktı ki servise gelecek değişiklikler bununla sınırlı değil. Şu anda uygulamanın öne çıkan bir bölümünde bulunan Connect bölümü kalkacak. Apple bu bölümün tek başına yer kaplamasını kaldıracak ve uygulamanın bu kısmını “Sizin İçin” bölümü altına ekleyecek.

Haberin Devamı
Connect Çok Başarılı Olamadı

Şirket müzik servisini ilk olarak duyurduğunda tamamen Connect özelliğine ilgi çekmişti. Bu bölümden sanatçılar özel fotoğraflar, videolar ya da demolar paylaşacaktı ve hayranları bu kısımdan özel içeriklere ulaşabilecekti ve içerikleri beğenip, yorum yapabilecekti. Apple, Connect özelliği ile sanatçılar ile hayranları arasındaki mesafeyi kısaltmayı amaçlıyordu. Kendi internet sitesinde de Connect bölümü müziğin kalbine giden ana yol olarak belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir: Apple Music’e Spotify listeleri nasıl aktarılır? Sekme Çok Az Kullanılıyor

Apple Music servisi neredeyse 1 senedir yayında ve gerçekten de Connect başlığı altında şirketin belirttiğinin aksine harika şeylerin olmadığını söyleyebiliriz. Normal bir iki tur fotoğrafı ve birkaç videodan başka hiçbir şey yok. Doğal olarak hayranlarda bu sekmeyi pek kullanmıyor. Apple artık bu bölümü uygulamanın alt navigasyon barından çıkararak yerine daha çok kullanılan bir bölümü getirecek. Connect’in yerine ise bugünün albümlerinden özel şarkıların geçici olarak paylaşıldığı bir bölümün geleceği söylentiler arasında. Bu özellik Apple Music’in Spotify ile arasındaki kullanıcı farkını kapatmasına yardımcı olacak bir şey olabilir.

Apple Music’e Android Widget’ı