Teknoloji Apple NFC Özelliğini Sadece Apple Pay ile Kullandırtacak!

Apple NFC Özelliğini Sadece Apple Pay ile Kullandırtacak!

17.09.2014 - 11:47 | Son Güncellenme:

Apple ‘dan NFC özelliği için beklenen açıklama geldi.

Apple NFC Özelliğini Sadece Apple Pay ile Kullandırtacak

Apple’ın son senelerde rakipleri tarafından eleştiriye maruz kalan en büyük eksikliklerinden biri kesinlikle akıllı telefonlarındaki NFC desteğinin olmamasıydı. Özellikle Apple’ın büyük kullanıcı kitlesi uygulama geliştiricilerin Apple’ın NFC özelliğine geçişini dört gözle beklemesine sebep oluyordu ancak Apple geliştiricilere şans tanımayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Cult Of Mac’e bir Apple yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre Apple NFC özelliğini sadece Apple Pay ile kullandırtacak. Bu da demek oluyor ki Apple uygulama geliştiricilerine NFC özelliği için imkan tanımayacak. NFC özelliğinin son derece kapsamlı bir özellik olduğunu biliyoruz. Özellikle Samsung’un Galaxy S4 modeliyle başlattığı NFC özelliğindeki yenilikler iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarının da benzer beklentileri girmesine sebep oldu. NFC özelliği ile telefonlar arası senkronizasyon, iletişim sağlama gibi işlemlerin dışında NFC destekli ev cihazlarının kontrolü de sağlanabiliyor fakat Apple NFC özelliğini sadece Apple Pay sistemi için kullandırtacak.

Apple’ın bu beklenen yenilikleri ilerde çıkaracağı modeller ile sunmasına kesin gözüyle bakabiliriz. Ancak uygulama geliştiricileri ve Apple’ın bazı kullanıcıları bu durumdan hiç hoşnut değil.