Teknoloji Apple, orijinal dizi ve filmler üretmek için 1 milyar dolar harcayacak

Apple, orijinal dizi ve filmler üretmek için 1 milyar dolar harcayacak

17.08.2017 - 11:38 | Son Güncellenme:

Çevrim içi dizi sektörü gün geçtikçe büyüyor. Facebook'un ardından Appleda bu alana önemli yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Apple, önümüzdeki yıl orijinal dizi ve filmler için 1 milyar dolar harcamayı planlıyor.

Apple, orijinal dizi ve filmler üretmek için 1 milyar dolar harcayacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook, yeni özelliği Facebook Watch ile çok yakında kullanıcılara internet üzerinden canlı yayın ve 'seç-izle' özelliklerini sunmaya başlayacağını açıklamıştı. Şimdi Apple da çevrim içi dizi sektörüne girmeyi planlıyor.

Apple'ın önümüzdeki yıl orijinal dizi ve filmlere 1 milyar dolar harcamaya hazırlandığı söyleniyor. Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Apple, önümüzdeki yıl 10 orijinal dizi hazırlamayı veya satın almayı planlıyor. Apple’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, basına Game of Thrones’a rakip olacak diziler üretmek istediklerini söyledi.

Apple, ilk orijinal dizisi olan Planet of the Apps'i geçtiğimiz aylarda yayınlamıştı. Bu yeni Apple orijinal dizilerinin de Planet of the Apps gibi Apple Music üzerinden yayınlanacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

Apple, bu doğrultuda geçtiğimiz aylarda eski Sony Pictures Television başkanları Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg'u kadrosuna katmıştı. Kısa bir süre önce de eski Warner Bros ve WGN America yöneticisi Matt Cherniss'i orijinal içerik ekibinin başına getirdi.

Apple, orijinal içerik alanına 1 milyar dolar harcamayı göze alsa da şirketin bu alanda Netflix, Amazon ve HBO gibi rakiplerle boy ölçüşebilmesi için çok daha büyük yatırımlar yapması gerekiyor. Netflix, önümüzdeki yıl orijinal içerikler 7 milyar dolar harcayacak.

1989'dan beri şirketle birlikte olan internet yazılım ve servislerinin SVP'si Eddy Cue, Apple'ın orijinal eğlence stratejisini yönetiyor. CEO Tim Cook'a rapor veren Cue, iTunes Store ve Apple Music'den Apple Pay, Siri, Haritalar ve iCloud hizmetleri gibi diğer ürün ve hizmetlerden sorumlu.