Apple Apple piyasa değeri yeniden 1 trilyon doların altına düştü

Apple piyasa değeri yeniden 1 trilyon doların altına düştü

07.11.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz Ağustos ayında piyasa değeri 1 trilyon doların üzerine çıkan Apple’ın piyasa değeri, tekrardan 1 trilyonun doların altına düştü. Apple’ın yaklaşık altı yıl içinde borsadaki en kötü günlerini yaşadığı belirtildi.

Apple piyasa değeri yeniden 1 trilyon doların altına düştü

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda piyasa değeri 1 trilyon dolara çıkaran Apple, bu unvanını kaybetti. Japonya'da büyük bir finansal yayın olan Nikkei Asian Review'da yayınlanan rapora göre yeni iPhone XR'a gelen talepler beklenenden daha düşük.

Apple, iPhone XR için hayal kırıklığı yaratan talep nedeniyle akıllı telefonun ek üretimini durdurduğunu açıkladı. Şirket, iPhone XR’ın zayıf tüketici talebi ile ilgili olarak Foxconn ve Pegatron bilgilendirerek üretimi azaltmalarını istedi.

Haberlerin ardından Foxconn, Pegatron, Largan Precision, Flexium Interconnect ve AAC Technologies'in hisse senedi fiyatları da geriledi. MarketWatch'a göre Apple, yaklaşık 6 yıl içinde borsadaki en kötü iki gününü yaşadı.

Buna ek olarak Apple, yılın son çeyreğinden itibaren iPhone, iPad, Mac ve diğer cihazların satış rakamlarını paylaşmayacaklarını açıkladı. Apple mali şefi Luca Maestri, 90 günlük rakamların firmanın gerçek gücünü yansıtmadığını düşünüyor.

Haberin Devamı

Apple, geçtiğimiz günlerde yeni iPad Pro ve MacBook Air modellerini tanıttı. Bunların Apple’a ciddi anlamda gelir sağlayacağı ön görülüyor.

Yazarlar