Apple Apple, Qualcomm'un 4 patentinin iptal edilmesi için başvuruda bulundu

Apple, Qualcomm'un 4 patentinin iptal edilmesi için başvuruda bulundu

26.06.2018 - 11:19 | Son Güncellenme:

Apple, ABD Patent ve Marka Ofisi'nden (USPTO) Qualcomm'un dört patentini iptal etmesini istedi. Patent ofisi verilerine göre Apple'ın, patent iptali için şu ana kadar toplamda 398 başvurusu bulunuyor.

Apple, Qualcommun 4 patentinin iptal edilmesi için başvuruda bulundu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, ABD Patent ve Marka Ofisi'nden Qualcomm'un dört patentini iptal etmesini talep etti. Apple'ın itiraz ettiği patentlerin içerisinde dijital kamera otomatik odaklaması, hem telefon hem de kişisel dijital asistan olarak işlev gören bir cihaz, dokunmaya duyarlı ekranlar ve devre belleği bulunuyor.

Qualcomm General Counsel Don Rosenberg, "Bu tür zorluklar ABD patent davalarında nadir değil. Apple'ın ihlal etmeye devam ettiği patentlerimizin geçerliliğinden eminiz." dedi.

Patent ofisinin elektronik veritabanına göre, iPhone üreticisinin şu ana kadar toplamda 398 başvurusu bulunuyor.

İnceleme kurulu ile üç hakem, dilekçeleri, Qualcomm'dan gelen herhangi bir yanıtı değerlendirecek ve Apple'ın argümanlarının kazanma şansının olup olmadığı konusunda bir ön karar verecek. Eğer öyleyse, resmi bir inceleme yapacak ve bir yıl içinde kesin karar verilecek. İlerleyen günlerde ABD Patent ve Marka Ofisi'nin kararını verecek.