Teknoloji Apple Sağlık Alanında Çığır Açacak

Apple Sağlık Alanında Çığır Açacak

11.08.2016 - 10:32 | Son Güncellenme:

Şimdilerde iPhone 7 modeli ile beraber gündemden düşmek bilmeyen Apple, sağlık alanına hitap eden bir ürün geliştiriyor…

Apple Sağlık Alanında Çığır Açacak

Teknoloji dünyasının en önemli firmalarından biri haline gelen Apple, satışa sunduğu mobil ürünleri, bilgisayarları ve yazılımları ile beraber birçok alanda faaliyet gösteren bir hale gelmiş durumda. iOS sistemi ile beraber mobil pazarın çoğunluğuna dahi ulaşabilen şirket, şimdilerde ise iPhone 7 için kolları sıvamış bulunuyor. Bir süredir kapalı kapılar ardında yeni amiral gemi modelini geliştirmekte olduğu söylenen şirketin bunun yanı sıra hiç beklenmedik ürünlere daha imza atacağı iddia edildi. Sızan bilgilere göre firma, sağlık alanına hitap eden yeni bir cihaz hazırlığında. Çin bölgesinde yaşanan sızıntı sonucunda gündeme gelen bu bilgi, ülkenin en önemli sitelerinden Economic Daily News tarafından haber konusu haline getirildi. İddiaları güvenilir kaynaklarına dayandıran sitenin somut kanıtlar ile beraber bilgileri okuyucularına aktardığını söylemek de mümkün.

Haberin Devamı
Hazırlıklar 2017 Yılı İçin

Paylaşılan bilgilere göre Apple, sağlık alanında çığır açabilecek düzeyde olan ürününü gelecek yıl içerisinde tanıtacak. Ayrıca bir cihazın olabilme ihtimaline sahip olan ürünün iPhone’a dahi yerleştirilebileceği konuşuluyor. Nitekim bu tarz bir bilgi de olası bir iPhone 7S modelinde sağlık konusuna önem verileceği anlamına da gelebilir.

Kan Şekerini Ölçebilecek mi?

Satışı devam eden Apple Watch akıllı saatleri, şu anda kalp atış hızını ölçebilme özelliğine sahip. Eğer beklentiler gerçeğe dönüşür ise yeni saatin ya da bilekliğin kan şekerini dahi ölçebileceğini söyleyebiliriz.