Teknoloji Apple Samsung'a 2 Milyar Dolarlık Sataştı

Apple Samsung'a 2 Milyar Dolarlık Sataştı

31.03.2014 - 15:38 | Son Güncellenme:

Yeni, yeni, yeniden bir patent ihlâli davası

Apple Samsunga 2 Milyar Dolarlık Sataştı

Teknoloji firmaları arasındaki patent savaşları, kulislerin ilgi gören konularından. En popüler aktörler de belli: Samsung ve Apple. Görünüşe göre, yeni şimşekler çakmaya başladı.

Haberin Devamı

İki firma arasında uzun süredir devam eden davaların son parçası olan yeni dava, 2012 yazındaki dava gibi San Jose/California’lı hâkim Lucy Koh tarafından yönetilecek. Apple, bu davada 2 milyar dolarlık tazminat bekliyor. İddialarına göre sebebi 2010-2012 arası Amerika’da satılan Gaxly akıllı telefon ve tabletlerinde 5 adet patent ihlâli. Samsung da iPhone ve iPad üstünde 2 patent ihlâli gerçekleştiğini iddia ediyor. Jüri seçimi bugün başlayacak.

İki tarafın da 25 saatlik süresi olacak davadan Apple’ın kazanan olarak ayrılması durumunda, başka Android üreticilerine de açabileceği davalar olduğu belirtiliyor.

Apple’ın patent ihlâli yaptığını iddia ettiği Samsung cihazları şunlar: Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy SII, Galaxy SII Epic 4G Touch, Galaxy SII Skyrocket, Galaxy SIII, Galaxy Tab II 10.1 ve Stratosphere.

Haberin Devamı

Samsung’un iddiaları ise şu ürünler üstüne odaklanıyor: iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPod touch (5. nesil), iPod touch (4. nesil) ve MacBook Pro.