Teknoloji Apple, Tidal’ı Satın Alabilir

Apple, Tidal’ı Satın Alabilir

01.07.2016 - 14:08 | Son Güncellenme:

Wall Street Journal’ın haberine göre Jay Z’nin sahibi olduğu müzik servisi Tidal’ı Apple satın almayı düşünüyor.

Apple, Tidal’ı Satın Alabilir

2014 yılında hizmet hayatına başlayan servis özellikle yüksek kaliteli müzik anlayışı ile kendisini farklı bir tarafa koyuyor. Diğer taraftan bazı yüksek profilli sanatçılar ile yaptığı özel içerik anlaşmaları sayesinde servis Spotify ve Apple Music gibi servislerle rekabet etmeye çalışıyor. İki taraf arasındaki görüşmeler devam ediyor ancak henüz resmiyete dökülmüş bir şey yok. Tidal yöneticileri ise iddiaları yalanlıyor.

Haberin Devamı
Çeşitli Avantajlara Sahip

Teknoloji devinin Tidal’a olan ilgisi aralarında Kanye West’in de bulunduğu bazı yüksek profilli sanatçıların bu servisle olan anlaşmalarından kaynaklanıyor. Jay Z servisi satın aldıktan sonra bazı büyük sanatçılara hisse dağıttı ve şirketin kendisini daha iyi bir pozisyona oturması için çalıştı. Servise özel bilet satışları, konser yayınları ve büyük albümlerden özel şarkılar Tidal’ın ilgi çekici kısmını oluşturuyor. Durum böyle olunca Apple’ın Tidal ile ilgilenmesi gayet doğal. Eğer bu satın alım gerçekleşirse Spotify’la yaşanan büyük rekabette önemli bir adım atılmış olunacak.

Apple ve Tidal arasında yaşanan bu ilişki lider müzik servisi Spotify ile olan tansiyonu arttırıyor. Diğer taraftan Apple yükselmeye devam ediyor. Geçenlerde ortaya çıkan söylentilere göre Spotify, iOS uygulamasını güncelleyemedi çünkü şirket uygulama için üyelik alımını kaldırıyor. Güncelleme iznini alamayan servis Apple’ın anti rekabetçi davranarak hem kullanıcılara hem de sektöre büyük bir zarar verdiğini dile getirdi ve App Store’un bir silah gibi kullanıldığını açıkladı.

Yazarlar