Apple Apple, yeni güncellemeyle pil sorununu çözecek

Apple, yeni güncellemeyle pil sorununu çözecek

18.01.2018 - 11:08 | Son Güncellenme:

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ın üst yöneticisi Tim Cook, iOS 11'e yapılacak yeni güncellemenin iPhone telefonlarda pil  performansını düşüren özelliği etkisiz kılma seçeneği sunacağını açıkladı.

Apple, yeni güncellemeyle pil sorununu çözecek

Cook, ABC News televizyon kanalına verdiği demeçte, gelecek ay yayınlanması planlanan güncellemeyle, eski iPhone'ların pil performansının düşürme özelliğinin kullanıcılar tarafından kontrol edilebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Yeni güncellemede kullanıcılara, "ani kapanmayı engellemek için" pil performansının düşeceği bilgisinin verileceğine işaret eden Cook, "İstemediğiniz taktirde, bu özelliği etkisiz hale getirebilirsiniz." ifadesini kullandı.

Apple, geçen ay, eskidiğinde ya da şarjı azaldığında "bataryanın aniden kapanmasını önlemek için" iPhone 6, 6S, SE ve 7 modellerini yavaşlattığını kabul etmişti. Açıklamanın ardından, ABD’nin farklı eyaletlerinden Apple hakkında toplu ve bireysel davalar açılmış, şirket kullanıcılardan özür dilemişti.

iOS 11'e yapılacak yeni güncellemenin gelecek ay başında tanıtılacağı ve mart ayında da kullanıma sunulacağı kaydediliyor.

Tüm piller zaman içerisinde yaşlanıyor

Dengesiz güç dağıtımı yapan bataryaların sistemi sıkıştırdığı, bunun da cihazlarda ani güç kayıplarına yol açabileceğini söyleyen Tim Cook, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

Haberin Devamı

“Yaklaşık bir yıl önce bu işlemin temelde ne yaptığına dair bazı kodlar yayımladık… Tüm piller zaman içerisinde yaşlanıyor ve belirli bir noktada sağlıksız hale geliyorlar. Sağlıksız bir pilin ise beklenmedik bir şekilde yeniden başlatma olasılığı var.

Acil arama yapıyor olabilirsiniz, sevdiğiniz birine uzunca bir mesaj yazmış olabilirsiniz ya da kameranızla anlık bir şeyi yakalıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda telefonun aniden kapanması kullanıcı deneyimine zarar verirdi. Biz her zaman kullanıcı deneyimine odaklanıyoruz. Bu yüzden yaptığımız herhangi bir kararın merkezinde kullanıcı bulunuyor. Kullanıcı deneyimini artırmak için performanstan kısmanın daha iyi olacağını düşündük.

Bu olayı uzun bir süre önce açıklamıştık, ancak pek çok insanın dikkatini çektiğini düşünmüyorum. Belki daha net olmalıydık. Bizim başka bir motivasyonla hareket ettiğimizi düşünen herkesten özür dileriz. Motivasyonumuz her zaman kullanıcıdır. Kullanıcı her şeyin merkezinde.” dedi.