Teknoloji Apple, Yüz Animasyonları Geliştiren Faceshift Yazılımını Satın Aldı!

Apple, Yüz Animasyonları Geliştiren Faceshift Yazılımını Satın Aldı!

25.11.2015 - 12:29 | Son Güncellenme:

Bu yılın başında Apple’ın Faceshift’i alabileceği konuşuluyordu. Faceshift gerçek zamanlı hareket yakalama tekniği ile yüz animasyonları oluşturan İsveçli bir girişim. Apple satın alımı doğruladı. Yapılan açıklamada şirketin zaman zaman böyle...

Apple, Yüz Animasyonları Geliştiren Faceshift Yazılımını Satın Aldı

Bu yılın başında Apple’ın Faceshift’i alabileceği konuşuluyordu. Faceshift gerçek zamanlı hareket yakalama tekniği ile yüz animasyonları oluşturan İsveçli bir girişim. Apple satın alımı doğruladı. Yapılan açıklamada şirketin zaman zaman böyle küçük teknoloji şirketlerini satın aldığını bu konuda ki amaçlarını ve planlarını tartışmadığını dile getirildi. Apple Faceshift’i satın almak için hiç bir şey dile getirmemişti. Faceshift’in yazılımı insan yüzündeki hareketleri tam zamanlı olarak kaydediyor ve onu CGI avatarlara aktarıyor.

Haberin Devamı

Robotlardan orklara ya da köpeklere hiç farketmez. Şirket CFOsu Brian Amberg şirketin arka planının içerik üretimi için animasyon olduğunu ve bu yüzden Hollywood stüdyoları ile animasyon karakterlerini hayata getirmek için çalışmak olduğunu dile getirdi. Faceshift’in çalıştığı en son film ise büyük bir merakla beklenen yeni Star Wars filmi Star Wars: The Force Awakens. Ayrıca Faceshift yaratıcı direktörü Nico Scapel iletişimimizin %60’nın sözle olmadığını dile getirdi ve şirket yaptıkları ile bu etkileşimin alanlarını geliştiriyor. Apple bu alanda bazı araştırmalar yapıyor olabilir çünkü firma daha önce İsvaçli yüz tanıma girişimi Polar Rose’u 2010 yılında satın aldı ve İsrailli 3D sensör şirketi PrimeSense’i de 2013 yılında satın almıştı.