İstanbul Arabalı Vapurları Kullanması Yasaklanan Kamyon Şoförleri Kararı Değerlendirdi

Arabalı Vapurları Kullanması Yasaklanan Kamyon Şoförleri Kararı Değerlendirdi

07.06.2017 - 15:14 | Son Güncellenme:

.

Arabalı Vapurları Kullanması Yasaklanan Kamyon Şoförleri Kararı Değerlendirdi

Kamyon şoförleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ağır tonajlı araçların Tarihi Yarımada ve sahil yolu üzerinde oluşturdukları yük nedeniyle arabalı vapurları kullanamayacakları yönünde aldığı kararı değerlendirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ağır tonajlı araçların arabalı vapur kullanımıyla ilgili düzenlemeye gitti. Düzenlemeye göre; TIR ve kamyon gibi ağır tonajlı araçların Sirkeci-Harem ile Çubuklu-İstinye arabalı vapurlarını kullanım izinleri kaldırıldı. Ağır tonajlı araçlar, Tarihi Yarımada ve sahil yolu üzerinde oluşturdukları yük nedeniyle arabalı vapurları kullanamayacaklar.
Ağır tonajlı araç kullanan kamyon şoförleri alınan yeni karar hakkında konuştu. Şoförler bu durumda yollarının uzadığını ve masraflarının arttığını söyleyerek kendilerine başka bir alternatif gösterilmesini istedi.
Arabalı vapuru kullanan bir kamyon şoförü, “Bu bizi çok kötü etkiler. Çünkü buradan 17 liraya geçiyorsun diğer taraftan fazladan yol yapıyorsun 50 lira para ödüyorsun otobana. Sadece otobandan geçmek için. Bilgim yoktu şimdi sizden duydum. Değişene kadar devam” dedi.
Başka bir şoför ise “Yetkililer artık bize yardımcı olsun yani. Yol uzun ve çok pahalı bize de yazık yanı çoluk çocuğumuz var. Ev geçindiriyoruz biz de. O zaman bize bir kolaylık yapsın. FSM köprüsünü akşam 10.00’dan sonra sabah kadar serbest yapsın. En azından gece bari serbest olsun bize” şeklinde konuştu.