Otomobil Arabanızı Bileğinizden Yönetin!

Arabanızı Bileğinizden Yönetin!

06.03.2015 - 15:23 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda akıllı saatlerle yatar, akıllı saatlerle kalkar olduk.

Arabanızı Bileğinizden Yönetin

Şimdilik cep telefonlarımıza yandaş olan bu ürünler, yakın gelecekte telefon yerine geçerler mi bilinmez; ancak her geçen gün daha fazla kişinin kolunda görünecekleri aşikâr. İlk olarak sağlığımıza, bildirimlerimize, mesajlarımıza ve e-postalarımıza vs. el atan bu ürünler, Hyundai Blue Link Companion App ile birlikte araçlarımıza da müdahale etmeye başlıyorlar.

Haberin Devamı

Güney Koreli firmanın ilk olarak bu seneki CES’te görücüye çıkardığı yardımcı uygulama, sonunda akıllı saatlere gelmiş. Bu uygulama, Hyundai sahiplerini ilgilendiriyor elbette; hatta şöyle desek daha doğru olacak: Bu uygulama, aracında Blue Link desteği olan Hyundai sahiplerini ilgilendiriyor. Bu da, 2012 model Sonata ve sonrası modellere denk gelen bir tabir. Peki Blue Link Companion App ile aracımızın nerelerine ulaşabiliyoruz? Neler yapamıyoruz ki? Kapıları kilitleyebiliyoruz, kilitlerini açabiliyoruz, motoru çalıştırıp durdurabiliyoruz, ışıkları yakabiliyoruz, kornaya basabiliyoruz. İşleri daha da güzelleştiren şey, tüm bunları yaparken dokunmatik ekranda dolaştığımız menünün yanı sıra sesimizi de kullanabilecek olmamız. Kısacası yakın gelecekte, akıllı saatlerimiz aracımızın anahtarı yerine de geçecek gibi. Ya da çoktan geçti; ancak cihazların şarj durumunu kontrol etmekte fayda var. Yolda kalmak istemeyiz, değil mi?

Haberin Devamı

Hyundai Motors’dan Frank Ferrera, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuş: “Bu, James Bond 007 ya da Star Trek’tekiScotty olmak gibi bir şey!”

Uygulamanın AndroidWear sürümü piyasaya çıktı. Ancak bu kadar da değil; firmanın Apple hayranları için de güzel bir haberi var: Açıklamaya göre Hyundai Blue Link Companion App’in Apple Watch versiyonu da hazır; sadece saatin çıkmasını bekliyor!
Bileğinizle bir aracı