Gündem Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır?

Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır?

07.10.2015 - 20:42 | Son Güncellenme:

Araç, plaka, hasar kaydı sorgulama ve araç tramer sorgulama işlemlerinizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. Tüm araç sorgulama işlemlerinin online yapılışı ve araç sorgulama hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır

İnternet hizmetlerinin yaşamı kolaylaştıran yönü dolayısıyla günümüzde kamu alanlarında da etkilerini en net şekilde görmek mümkün hale geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü modern yüzyılın gelişen ve büyüyen Türkiye’sinde internet altyapısını vatandaşa sunduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan devlet kurumu pozisyonunda yer alıyor. Özellikle de vatandaşın araç ticaretlerinde yaşadıkları sorunlara modern çözümler getiren araç sorgulama hizmeti, vatandaşın dijital dünyada en çok kullandığı online kamu hizmetleri arasında kendisine yer buluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA HAKKINDAAYRINTILI BİLGİ!

HASAR KAYDI SORGULAMA VE DETAYLAR!

TRAMER SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti ile bir aracın çalıntı olup olmadığını anlamak artık çok daha pratik bir hale geldi. Türkiye’de 2. el araç alım-satım işlemlerinde çok sık şekilde karşı karşıya kalınan ve vatandaşın maddi ve manevi boyutta büyük mağduriyetler yaşamasına yol açan başta çalıntı araç durumu olmak üzere tüm araç ticareti sahtekarlıklarına karşı güvenli işlem yapabilmesine olanak sağlıyor. İnternet üzerinde vatandaşın araç ticaretleri esnasında sıklıkla kullandıkları bir diğer hizmet ise araç hasar kaydı sorgulama hizmetidir. Özellikle de araç ticaretlerinde aracın var olan hasarlarının gizlenmesi veya eksik belirtilmesi gibi durumlardan doğacak mağduriyetlerin önüne geçilmesini sağlayan bu hizmet Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web portalından kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Araca ilişkin düzenlenen herhangi bir kaza tespit tutanağı bulunuyor ise bu tutanaklarda yer alan her bir ayrıntının internet kolaylığında incelenebilmesine imkan veren hasar kaydı sorgulama hizmeti ile artık aracın tüm güncel ve geçmiş hasar bilgilerini ayrıntılı olarak öğrenebilmek mümkün hale geliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web portalı üzerinden kullanılabilen hasar kaydı sorgulama web sayfasındaki online işlemler kategorisinin ‘Kaza Tespit Tutanağı’ ekranından 3 farklı yöntem ile gerçekleştirilebiliyor. Bu ekranda vatandaş plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası veya plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ya da plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgilerini girerek, araç hasar bilgilerine erişim sağlayabiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün plaka sorgulama hizmeti ise dijital platform üzerinde sadece e-Devlet portalı içerisinde kullanılabiliyor. Bu sebeple vatandaşın diğer tüm e-Devlet işlemlerinde olduğu gibi öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. Vatandaşın güvenli işlem için yüksek güvenlikli giriş yöntemleri sunan e-Devlet sisteminin sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanması gerekiyor. Bu şekilde e-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar e-hizmetler sayfasında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama hizmetinden sadece araç plaka bilgisini kullanarak yararlanabiliyor. Böylelikle artık araç ticaretlerinde karşı karşıya kalınan olumsuz durumlara karşı vatandaşın güvenli işlem fırsatlarından yararlanarak daha hızlı ve daha güvenilir araç ticaretleri yapabilmeleri sağlanabiliyor. Akıllı cihazlar yardımıyla her yerden internete erişim sağlanabilmesi de vatandaşın bu online araç hizmetlerine olan ilgisinin her geçen gün artış göstermesine yol açıyor.