Gündem Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır?

Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır?

27.10.2015 - 21:20 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama ve plaka ceza sorgulama işlemini online hizmetler üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için birkaç işlemi halledip sonuca ulaşmanız gerekmekte. Nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır

Bu sıralar araç almak isteyen vatandaşlar sıfır araç yerine ikinci el araçlara yönelmiş durumdalar. Sıfır araçların fiyatının bu kadar yüksek olmasından dolayı araç almak isteyen vatandaşlar 2. el araçlara yönelmiş durumdalar. Ama 2. el araç alırken çok dikkatli olmalısınız. Aracın çalıntı olup olmadığı, aracın üzerinde herhangi bir hasar olup olmadığını ve aracı bilgilerini araç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama yapmadan araç almamalısınız. Araç sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız araç hakkında bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Son yıllarda gelişen internet teknolojisi sayesinde araç sorgulama işlemini artık internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından gerçekleştirebileceğiniz gibi E-Devlet sisteminden de araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HASAR KAYDI SORGULAMA VE DETAYLAR!

TRAMER SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfada yer alan e-işlemler bölümünü seçmelisiniz. Açılan seçeneklerden motorlu taşıt vergi dairesi seçeneğini seçtikten sonra motorlu taşıt işlemleri sayfasından motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölüme girdikten sonra sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girmelisiniz. Eğer özel plaka ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girdikten sonra son olarak tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Tüm bu işlemlerden sonra araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminde araç sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü bölümünden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmeniz için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine birden fazla giriş seçenekleri bulunmaktadır. Bu giriş seçeneklerinden herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle giriş yollarından E-Devlet şifresi ile olan giriş seçeneğini seçmektedir. Bu giriş seçeneğini seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile 2 TL karşılığında istediğiniz PTT kurumundan alabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra E-hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulmalısınız. Emniyet Genel Müdürlüğünün alt seçeneklerinden trafik bölümü altından araç sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

2. el araç alacak olanların dikkat etmesi gereken bilgilerden birisi de plaka bilgileridir. Plaka üzerindeki cezaları plaka sorgulama ile öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini de internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğünün ana sayfasında yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama bölümünü seçtikten sonra sorgulama sayfasına adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı sisteme girmelisiniz. Doğru bir şekilde bilgilerinizi girdikten sonra sorgulama seçenekleri karşınıza gelecektir. Plaka sorgulama ve sürücü belgesi sorgulama seçenekleri arasından araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra bazı bilgilerinizi sisteme girmelisiniz. bu sayfaya sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını ve tescil belge seri numarasını sisteme girmelisiniz.

Yazarlar