Gündem Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı sorgulama bilgilerine nasıl ulaşacağım?

Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı sorgulama bilgilerine nasıl ulaşacağım?

25.11.2015 - 21:22 | Son Güncellenme:

Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı sorgulama bilgilerine online olarak ulaşabiliyorsunuz. Bu işlemleri yapmak çok basit hale getirildi. Nasıl ve nereden ulaşacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı sorgulama bilgilerine nasıl ulaşacağım

Modern teknolojinin yaşamın her alanında sağladığı önemli kolaylıklar ve zaman tasarrufları nedeni ile günümüzde kamu kurumları tarafından da son derece yoğun ve sık bir şekilde dijital teknolojiler vatandaşa sunulan hizmetlerden etkin olarak kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti de bu alanda son derece önemli bir avantaj sağlıyor. Özellikle de 2. el araç alım-satım piyasasında karşı karşıya kalınan çalıntı araç durumlarına karşı çok daha güvenli ve çok daha modern bir ticaret imkanı sunmakta olan bu online araç sorgulamaları vatandalar tarafından her araç ticaretinde aktif olarak kullanılıyor. Böylelikle sadece dakikalar içerisinde ve internet kolaylığında alınacak aracın çalıntı olup, olmadığını anlamak mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ise araç alacak kişilerin alacakların aracın verilen hasar bilgisinin doğruluğunu internet üzerinden takip edebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüzde araç ticaretlerinde sıklıkla karşılaşılan kasıtlı veya hatalı araç hasar bilgisinin eksik veya yanlış verilmesi durumunda aracın trafiğe çıkışının yasal olarak engel teşkil etmesinin yanı sıra büyük kazalara sebebiyet verebileceğinden kesinlikle araç hasar bilgisinin teyit edilmesi büyük bir önem taşıyor. Dijital platform üzerinde vatandaşın hasar bilgisi teyidi yapabilmesi amacı ile online araç hasar bilgisi sorgulama hizmeti sunan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi aynı zamanda da vatandaşın cep telefonlarının kısa mesaj bölümünden de mobil tramer sorgulama ile kısa mesaj olarak araç hasar bilgisini alabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından Turkcell, Avea ve Vodafone operatörleri için sunulan ve 5TL ücretlendirmesi bulunan mobil tramer sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için vatandaşın cep telefonlarının kısa mesaj bölümünde hasar bilgisini sorgulayacağı aracın plaka bilgisini girerek, 5664’e kısa mesaj göndermeleri gerekiyor. Böylelikle sadece dakikalar içerisinde aracın hasar bilgisinin her bir detayını kısa mesaj olarak alabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ise 3 farklı yöntem ile sorgulanabiliyor. Vatandaşlar araç plaka bilgisinin yanı sıra sigortalı T.C. kimlik no veya sigortalı vergi kimlik no ya da sürücü T.C. kimlik no bilgisini girerek, araç hasar bilgisini tüm kaza tespit tutanaklarını ayrıntılı ve güncel hali ile inceleyebilme imkanına sahip olabiliyor.

Dijital platform üzerinde çalıntı araç durumunu sorgulayabilme imkanı sunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti ise vatandaşlar tarafından internete erişim sağlanabilen her yerden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan e-Devlet portalından erişim sağlanabilen bu hizmetten faydalanabilmek için vatandaşın öncelikle e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu kapsamda da vatandaşlar turkiye.gov.tr adresinde sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulaması yapabiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet plaka sorgulama hizmeti ile aracın çalıntı olup, olmadığını öğrenebilme imkanına sahip olunabildiği gibi aracın yasal rengine uygun renkte olup olmadığını, tescil birimini ve tescil tarihini gibi son derece önemli yasal bilgilerini her bir ayrıntısı ile öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Böylelikle araç ticaretlerinde yüksek güvenlikte işlem yapılabiliyor.