Gündem Araç plaka sorgulama ve SGBM araç hasar kaydı ve mobil sorgulama

Araç plaka sorgulama ve SGBM araç hasar kaydı ve mobil sorgulama

05.09.2015 - 09:06 | Son Güncellenme:

Araç plaka, hasar kaydı ve tramer sorgulama gibi aracınız ile alakalı yapabileceğiniz her türlü sorgulama işlemini online olarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Araç sorgulama, hasar kaydı sorgulama gibi işlemleri online yapabilmek ve araç sorgulama konusu hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Araç plaka sorgulama ve SGBM araç hasar kaydı ve mobil sorgulama

İnternet teknolojilerinin yaşamın her alanında kendisine en etkin biçimde yer bulmaya başladığı bugünlerde artık kurumsal ve kamusal alanda da modern internet teknolojisinin fırsatlarından yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde vatandaşların hizmetine sunulan ve araç ticaretlerinde yüksek güvenirliliğin oluşturulabilmesini sağlayan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama hizmeti gördüğü yoğun ilgi ile öne çıkıyor. Vatandaşın son derece pratik bir şekilde aracın çalıntı olup olmadığını öğrenebilmesine imkan sağlayan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmeti, başta 2. el araç alım-satım piyasası olmak üzere tüm araç ticaretlerinde yüksek güvenliğin oluşmasını ve böylelikle de çok sık şekilde karşı karşıya kalınabilen büyük mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern teknolojisinin sunduğu imkanlar doğrultusunda internetin yaşamın her alanında ve her anında kolaylıkla erişilebilir bir hale gelmesi ile birlikte internet üzerinde hizmete açılan tüm online kamu hizmetlerinde olduğu gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmeti de vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Aracın çalıntı olup olmadığını, hak mahrumiyetinin bulunup bulunmadığını, tescil birimini, tescil tarihini ve yasal rengini gibi son derece önemli resmi bilgilerin en güncel ve en ayrıntılı hali ile öğrenilebilmesine yardımcı oluyor.

İnternet üzerinde yer alan ve bünyesinde tüm kamu kurumlarının online hizmetlerine yer veren e-Devlet sistemi içerisinde araç sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de vatandaşların internette yüksek güvenlikte kolay bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilmesine olanak sağlamakta olan e-Devlet sistemi içerisinde plaka sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için sisteme giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet giriş işlemleri kapsamında vatandaşın kullanabileceği birden fazla yüksek giriş yöntemi bulunuyor. Dijital platformda turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet sistemindeki sisteme giriş penceresinde vatandaşlar ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ olmak üzere 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanabiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet giriş işlemlerinin ardından e-hizmetler kategorisi altında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama hizmet ekranından sadece aracın plaka bilgisini girerek, kolay bir şekilde güncel ve resmi araç bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sigora Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasından da gerçekleştirilebilen online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte artık araçların güncel ve geçmiş hasar kayıt bilgilerini görüntüleyebilme imkanı bulunuyor. Aracın çalıntı durumunun yanı sıra ikincil derecede vatandaşa büyük sorunlar yaşatabilen bu araç hasar bilgisine ilişkin olarak SGBM’ nin online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti oldukça önemli bir avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

SGBM resmi web sayfasından yapılan bu sorgulama işleminin yanı sıra mobil hizmet olan tramer sorgulama ile cep telefonundan 5664’e kısa mesaj göndererek de aracın geçmiş ve güncel ayrıntılı hasar raporlarını görüntüleyebilme imkanı bulunuyor.