Gündem Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı alma işlemlerini nereden yapacaksınız?

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı alma işlemlerini nereden yapacaksınız?

29.12.2015 - 22:43 | Son Güncellenme:

Plaka üzerinden araç sorgulamanızı yapabilir, tramer hasar kaydınızı alarak araç hakkındaki bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu işlemleri nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı alma işlemlerini nereden yapacaksınız

Etrafımıza şöyle bir baktığımızda karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri olarak trafik sorunu gösterilebilir. Çünkü bizler her birimiz belli iş yerlerinde, çalışma hayatlarımızı sürdürmekteyiz. Bu geçirdiğimiz hayat boyunca evle işimizin arası uzak olabilir, ya da okuyorsak okul ile oturduğumuz yer arası mesafe oldukça fazla olabilir. Türkiye de ki üniversiteleri mercek altına alacak olursak vakıf üniversiteleri hariç diğer üniversitelerinin kampüslerinin büyük bir çoğunluğu şehre uzaktır. Ancak şehir içinde yer alsa bile vakıf üniversitelerine ulaşım yine de zorlaşır. Bu kez şehirdeki araç trafiğine neden olan otomobil sayısı daha da artar. Vermiş olduğumuz bu örnekle üniversite öğrencilerinin bile ne kadar çok araç sahibi olduğunu göstermek ve bu doğrultuda ortaya çıkan kalabalık yolların bunun bir nedeni olduğunu göstermek istememizdendir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizler böylesine çok kullandığımız otomobiller, motorlar, toplu taşıma araçları ile trafikte pek çok saatimizi harcarız. Hele ki büyük bir şehirde çalışıyorsanız, okuyorsanız ya da yaşıyorsanız bu yazılanların ne kadar da doğru olduğunu gözleriniz ile görmüş olacaksınız. Toplu taşıma araçlarını kullanmak bir hayli zordur. Evet, ücretleri uygundur ancak her gün iki tane ulaşım aracını kullanan bireylerin evlerine gidiş ve dönüş hesaplanınca bu miktarda hiç te göz ardı edilmeyecek derecede büyük hale gelir.

Haberin Devamı

Ülkemizde kendi şahıslarına özel araç sahibi olmak isteyen ve olan çok fazla vatandaşın olmasının bir diğer nedeni de budur. Yani toplu taşıma araçları kullanım açısından konforlu değil ve aynı zamanda kullanımı insanları yorar. Çok acil bir işimiz çıktığında, toplantıya yetişmemiz gerektiğinde ya da sınava geç kalma riskimiz varsa bir de bu toplu taşıma araçlarını kullandığımız bir seferi kaçırırsak durum oldukça can sıkıcıdır. Bu ve buna benzer daha pek çok sebeplerle karşılaşmamak için bizler kendi şahsımıza ait bir aracın hayalini kurar dururuz. Bir de etrafımızda bu kadar çok araç sahibi olduğunu görünce bizlerinde bunu isteme dürtüsü araç alma yönünden bizlerin fikirlerini bastırır. Ama iyi ama kötü ayağımı yerden kessin gibi düşüncelerle bizler de birer araç sahibi olmak isteriz. Bu isteğimiz doğrultusunda çalışırız. Ancak ne kadar çalışsak da bazen nakit sıkıntısı, para sıkıntısı çekmekten kurtulamayabiliriz. Hem çok fazla iyi miktarda birikmiş paramız yoksa ama yine de bizler araç sahibi olmak istiyorsak bu noktada bizler ikinci el araçlara yöneliriz. Ülkemizde bu durumda olan ve ikinci el araç alan birey sayısı da oldukça fazladır. Her geçen gün bu sayıya bir yenisi eklenirken bizlere de bu yöntem en iyi fikir gelebilir. Aynı zamanda da hiç yokken araba sahibi olan bizler hem bütçemize göre hem de işimizi görecek şekilde bir araç almak isteyebiliriz.

Haberin Devamı

Piyasa da ikinci el araba alım satımı yapan pek çok yer vardır. Ancak hangi yer en güvenilir, hangi araç daha kaliteli bunu öğrenemeyiz. Satıcı kişi aracın hasarların ya da trafikte plakasına yazılan cezaları satıcı kişiye almaktan vazgeçebilir diye düşünerek bu gerçekleri söylemeyebilir. Çünkü ülkemizde birine güvenmek ilerleyen zaman da daha da zorlaşmaktadır. Bizler de aracın plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer kaydı sorgulama işlemlerini öğrenmek isteriz. Çünkü bu bizlerin en doğal hakkıdır. Biz vatandaşlar olarak alacak olduğumuz aracın geçmişi hakkında bilgi sahibi olmadan yeteri kadar güvenemeyiz. Bu nedenle yapabileceğimiz en birinci yöntem gelişen internet teknolojisini kullanmak olacaktır. Her koşulda her yerde internet sisteminin yararlarından faydalanabileceğimiz gibi yine bu konuda da yardımımıza internet teknolojisi koşabilir. Böylece biz vatandaşlar büyük kolaylık sağlamış oluruz. Aracın plakasını resmi internet sistemi olan araç ve plaka hasar kaydı ve tramer sorgulama sayfasına girip alacak olduğunuz aracın plakasını sisteme yazarak aracın bir kaza yapıp yapmadığını, plakasına yazılan bir ceza olup olmadığını, her hangi bir hasar kaydının bulunup bulunmadığını bu site üzerinden yalnızca birkaç dakika içerisinde öğrenebilirsiniz. İnternete erişim sağladığınız her türlü alanda bu işlemden pratik bir şekilde yararlanabilirsiniz. Dilediğiniz saatte, dilediğiniz yerde hiç yorulmadan, sıra beklemeden, zaman kaybına uğramadan gerçekleştirebilecek olduğunuz bu mükemmel sistem adeta bizlerin hayatını kolaylaştırma amacı için yapılmıştır desek kesinlikle yanılıyor olmayız.

Yazarlar