Gündem Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama online yapılıyor mu?

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama online yapılıyor mu?

31.01.2016 - 22:57 | Son Güncellenme:

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama işlemleri hem online hem kurumdan hem de SMS üzerinden yapılabiliyor. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama online yapılıyor mu

Ülkemizde son yıllarda artan kişisel araç sahibi olma isteği her geçen gün daha da artış göstermektedir. Çünkü ne yazık ki kalabalık şehirlerde ulaşım bir hayli zordur. Üstelik vatandaşlar toplu taşıma araçlarında oldukça sıkıntı çekerler. İş sahibi olan vatandaşların rahatlıkla ulaşımını sağlayamaması yağmurda soğukta karda toplu taşıma aracını beklemesi oldukça sıkıcı bir durumdur. Bunun yanında bir de bazı önemli yetişmemiz gereken yerlere yetişebilmek için çaba sarf edip aracın henüz durağa gelmemesi ya da ulaşım aracını saniyelerle kaçırmamız bizleri strese sokar. Acil gitmemiz gereken bir toplantıya yetişememek bizi işimizden paramızdan edebilir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Taksi ise cebimize pahalı gelebilir. Toplu taşıma araçları maddi açıdan düşük ücretlerdedir. Ama yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi pek çok alanda bizler sorunlar yaşayabiliriz. Bu ve bunlara benzer sorunlarla karşılaşmamak için bizler kendi kişisel araç sahibi olmayı isteriz. Yalnızca çalışma hayatında olan vatandaşlar değil aynı zamanda okuyan öğrenciler bile bir araç sahibi olmak ister. En basitinden bir motor bile bizlerin ayağını keser aynı zamanda trafikte daha az yer kaplayarak bizleri istediğimiz yere götürür. Her alanda kullanabilecek olduğumuz bu araçların elbette ki en lüks en üst modellerini istemeyiz.

Haberin Devamı

Çünkü en son modeller oldukça pahalı ve el yakıcıdır. Her aile her birey kendi maddi imkânlar doğrultusunda bir araç seçer. Ancak son dönemlerde de ikinci el araçlara talep oldukça fazladır. Yeni alınan bir araç bir ay kullanıldıktan sonra sahibi tarafından satılığa çıkarılsa bile asla maliyeti kadar verilmez. Çünkü artık o araç ikinci el adı altında satışa sunulacaktır. Dolayısıyla daha düşük fiyatlarla satışa sunulur. Vatandaşlar tarafından da bu ikinci el araçlara talep oldukça fazladır. Düşük maliyet hem de ihtiyacımızı görme işlemini karşıladığı için bu araçlara talep oldukça fazladır.

Ancak ikinci el araçların ikinci el olmasının da bazı sebepleri vardır. Örneğin bir araç en ufak bir kaza dahi geçirse ikinci el aracın geçmişinde o kaza görülür. Ya da alan kişinin maddi ihtiyacı ortaya çıkıp aracını satılığa çıkarabilir. Bizler araçların kaza geçirip geçirmediğini, araçta meydana gelen bir hasar kaydı olup olmadığını öğrenebilmek için artık oradan oraya koşuşturmamıza gerek yoktur. İleri teknolojik gelişmelerinin faydalarını gördüğümüz her alanda bu kapsamda da görebiliriz. Çünkü bizler eski dönemlerde olduğu gibi araç ve plakaya yazılan bir cezanın ya da hasarın olup olmadığını artık kendimiz öğrenebiliriz. Tramer sorgulama olarak da geçen bu işlemden sizler pratik bir şekilde yararlanabilirsiniz. Sizler satın alacak olduğunuz aracın plakasını sorgulama yaptırarak üzerine kayıtlı olan her türlü bilgiye sahip olabilirsiniz. Öncelikle bu işlemi yapmak için bir kâğıda aracın plakasını not ediniz. Ardından en yakınınızda bulunan bir postaneye nüfus cüzdanınız ile müracaat ediniz.

Haberin Devamı

Buradan sizler e-Devlet sistemine giriş yapabilmek için kullanacak olduğunu bir şifreyi temin ediniz. Bu şifre ve de T.C. kimlik numaranız ile sizler e-Devlet resmi sitesine girişinizi yapınız. Bu girişinizi gerçekleştirdikten sonra artık işleminizi yapmak çok kolaydır. Emniyet Genel Müdürlüğünün e-Devlet hizmeti kapsamında vermiş olduğu bu mükemmel nitelikte ki hizmet ile sizler dakikalar içerisinde araç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Çok fazla bakanlık kurumunun hizmet verdiği bu online sistemden her vatandaş rahatlıkla kullanabilir. Hizmetler kısmından Emniyet Genel Müdürlüğü başlığını bulup alt başlıklardan da araç, plaka, hasar kaydı sorgulama seçeneğini tıklayınız.

Haberin Devamı

Buradan ekrana bir sayfa yansıyacaktır. Bu sayfadan sizler Emniyet Genel Müdürlüğü sisteminden aracınızda bir hasar olup olmadığını, trafik cezası uygulanıp uygulanmadığını büyük bir kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Gelişmiş internet sistemi ile aracınızın plakasıyla her türlü bilgiye pratik bir şekilde öğrenme imkânı bulacaksınız. Üstelik yalnızca dakikalarınızı alacak olan bu işlem sizlere göre tasarlanmıştır. Bu şekilde plakayı sisteme girip sorgulama tuşunu tıkladıktan sonra plakasını yazdığınız aracın en ince detayına kadar bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ayrıca sadece internet üzerinden değil SMS üzerinden de aynı bilgilere ulaşabilirsiniz. İnternetle aranız çok iyi değil SMS yoluyla sizler bilgi almak isterseniz 5664 üzerinden de araç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Bu SMS hizmetinden her vatandaşın yararlanması mümkün olacaktır. Her iki işlemden de sizler dilediğiniz zaman kullanabilir araç hakkında bilgi edinebilirsiniz.