Gündem Araç plakası ile hasar kaydı sorgulama işlemleri!

Araç plakası ile hasar kaydı sorgulama işlemleri!

18.07.2016 - 08:47 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemleri ile ikinci el araç piyasası daha güvenli hale geldi. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini kullanan vatandaşlar araçlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olabiliyor. Ayrıca araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri SMS yoluyla da gerçekleştirilebiliyor.

Araç plakası ile hasar kaydı sorgulama işlemleri

Günümüzde araç ve otomobil kullanımının artması ile birlikte birçok trafik sorunu ortaya çıkmış durumdadır. Bu trafik sorunları doğrultusunda birçok önlem alınmıştır. Bunlardan bir tanesi trafik cezalarıdır. Trafik cezaları, hataların büyüklüğüne ve sonucuna göre oluşmaktadır. Uyarı, para ve hapis cezaları uygulanmaktadır. Bu cezalar aracınız adına kesilmektedir. Eğer üzerinize bir ceza varsa veya olup olmadığını öğrenmek isterseniz yapacağınız işlem oldukça basittir. Aynı zamanda aracınızın üzerine kayıtlı bir ceza olup olmadığını da öğrenebilirsiniz. Yazımızın devamında sizler için bu işlemi detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamından bu işlemi nasıl yapabileceğinizi öğrenebilir ve işleminizi kolayca yapabilirsiniz.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde bulunan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti özellikle de araç sahiplerinin veya aracın sahibi olmasa dahi herhangi bir aracın ayrıntılı yasal bilgilerini kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşlar yolda herhangi bir şekilde hatalı park yapmış, trafik kuralı ihlal etmiş, yolu kapamış veya 2. el sınıfında satılan bir aracın kime ait olduğu ve diğer tip detaylı yasal bilgilerini ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün>E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilmeniz mümkündür. Şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilen 22 adet faklı kuruma ait işlemleri yapabilirsiniz.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi ilgili sekmeye ulaştığınızda kimlik bilgilerinizi ve E-Devlet şifrenizi kullanarak sistem girişinizi yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfada bulunan ve aracınız ile ilgili doldurmanız gereken bilgilerini doldurunuz. Böylelikle işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Cep Telefonu İle Araç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

?Mobil uygulama üzerinden de aracınızın sorgulamasını yapabilmeniz mümkündür. ???Bu uygulamanın ismi OTO KONTROL 5664’tür. Oto kontrol uygulaması ile vatandaşların ulaşabilecekleri bilgiler şunlardır; "araç hasar, araç detay, değişen parça, poliçe, kaza mağdur, hayat poliçe ve poliçe vade hatırlatma" bilgilerini mesaj atarak öğrenebilirler. Bu işlemi yapabilmek için başka herhangi bir aracıya gerek kalmaksızın kolayca ulaşabilmeleri hedeflenmiştir.?

Bu uygulama Turkcell, Türk Telekom, Vodafone ile anlaşmalı olarak uygulamaya geçmiştir. SMS projesi ile kişiler yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi cep telefonlarından mesaj atarak arabalarının hasar geçmişlerini, araç detay bilgilerini, eksper raporuna göre değişen parçalarını, mağdur bilgilerini, trafik poliçelerinin olup olmadığını, eğer bir kazaya karıştılarsa kaza tespit tutanaklarının durumunu, vefat etmiş kişilere ait hayat sigortası bilgilerini ?ve trafik poliçesine ait vade hatırlatma bilgilerine ulaşabilirler. Bu uygulama her operatör için aynı ücret tarifesi uygulamaktadır. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörleri üzerinden yapacağınız her işlem 5 TL olarak ücretlendirilmiştir.