Tekirdağ Araç Sahiplerine Kış Bakımı Uyarısı

Araç Sahiplerine Kış Bakımı Uyarısı

10.11.2016 - 10:55 | Son Güncellenme:

.

Araç Sahiplerine Kış Bakımı Uyarısı

TEKİRDAĞ (AA)- Tekirdağ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) sürücüleri araçlarının kış bakımlarını yaptırması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Kışı sorunsuz geçirmek isteyen sürücüler, lastik, motor, silecek ve akü gibi araç aksamlarını kontrol ettirmek için oto tamircilerinin yolunu tutarken, AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü de sürücüleri araçlarının kış bakımlarını yaptırması konusunda uyardı.

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Recep Erol, yaptığı yazılı açıklamada, araçlarda kış bakımın yapılmasının sürücüler için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Sürekli kullanıldığı için lastik, şarj, marş dinamosu, silecek, akü gibi aksamların çabuk yıprandığına ya da işlevini kaybettiğine işaret eden Erol, şunları kaydetti:

"Araçların kış öncesi bakımdan geçirilerek eskiyen parçaların değiştirilmesi ve araçların kışa hazırlanması gerekiyor. Araçların yıllık periyodik bakımlarının yanı sıra mevsim geçişlerinde de kontrol yapılması gerekir. Sürücüler, araçlarının kışlık bakımından maliyet nedeni ile kaçmamalı. Araçların kışlık bakımları canınızı ve aracınızı riske atacak kadar büyük maliyetler değil. Çok küçük paralarla hayatınız kurtulabilir. Lastik hava basınçlarının kontrolü, lastik dişlerinin, ışık ve fren sistemlerin kontrolü, antifriz konulması gibi bakımlar kış girmeden yapılmalıdır."

Yazarlar