Gündem Araç Sorgulama İle Plaka Ve Hasar Kaydı Sorgulama İşlemleri, Tramer Sorgulama

Araç Sorgulama İle Plaka Ve Hasar Kaydı Sorgulama İşlemleri, Tramer Sorgulama

28.04.2015 - 10:55 | Son Güncellenme:

Araç, plaka, tramer ve hasar kaydı sorgulamalarınızı internet üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Araç sorgulama hakkında yapacağınız her türlü işlemi detaylı olarak yazımızda bulabilirsiniz.

Araç Sorgulama İle Plaka Ve Hasar Kaydı Sorgulama İşlemleri, Tramer Sorgulama

Son zamanlarda sıfır arabaların artan fiyatlarından dolayı vatandaşlar genellikle 2. el araba alımına yönelmektedir. Ama 2. el araba alımında dikkat edilmesi gereken bir sürü husus bulunmaktadır. Eğer aracı aldıktan sonra başınızın ağrımasını istemiyorsanız araç alımını yapmadan önce bazı sorgulama işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Bu sorgulama işlemleri sayesinde satın alacağımız araç hakkında bazı bilgilere ulaşabilirsiniz. Araç ve plaka kaydı sorgulama yaparak aracınızın çalıntı olup olmadığını, araç plakasının üstünde trafik cezası bulunup bulunmadığını ve araç hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Hasar kaydı sorgulaması ile de aracın üstündeki bütün hasarlara ulaşabilirsiniz. Tramer sorgulama ise aracın sigorta bilgilerini içerdiği bir sorgulama şeklidir.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri araç hakkında bazı bilgileri öğrenmemizi sağlayan sorgulama şeklidir. Bu sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama işlemi için E-Devlet ana sayfasının sağ üst tarafında bulunan sisteme giriş bölümüne giriş yapmalısınız. E-Devlet vatandaş giriş ekranında 4 farklı giriş bölümü bulunmaktadır. Vatandaşlar bu giriş seçeneklerinden bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Ama vatandaşlar daha kolay ve rahat olduğu için genellikle E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini kullanmaktadır. Bu yol ile giriş yapmak için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifrenize sahip değilseniz üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile bizzat kendiniz PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz ve E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra sorgulama işlemi için ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapılmalıdır. Bu bölümde E-Devlet sisteminde bulunan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu bölümden Emniyet Genel Müdürlüğünü kolay bir şekilde bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden e harfi seçilmelidir. Emniyet Genel Müdürlüğünün alt seçeneklerinden de araç sorgulama seçeneğini seçerek araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi da satın alacağınız aracın daha önce hasarlı olup olmamasıdır. Bu hasar kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirerek öğrenebilirsiniz. Vatandaşlar hasar kaydı sorgulama işlemini Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sayfasından gerçekleştirebilir. Ana sayfada online işlemler bölümünden sorgulama yapmak istediğimiz sayfaya geldikten sonra 3 farklı şekilde sorgulama yapabilirsiniz. Plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemlerinden bir tanesini seçtikten sonra gerekli bilgiler girilmelidir ve sorgulama işlemi tamamlanabilir.

Haberin Devamı

Tramer sorgulama işlemi de satın alacağınız aracın sigorta bilgilerini içerdiği bir sorgulama sistemidir. Tramer sayfasının resmi internet sayfasına giriş yaptıktan sonra sorgulama ekranına giriş yapmalısınız. Bu sayfada bulunan kullanıcı bilgileri ve acente bilgileri altında bulunan bilgileri sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.