Gündem Araç sorgulama işlemleri internetten nasıl yapılıyor?

Araç sorgulama işlemleri internetten nasıl yapılıyor?

28.06.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri sayesinde araçlar hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. Siz de bir aracın hasar kaydı gibi bir çok bilgisine araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri ile öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinin detaylarını sizin için paylaşmış bulunuyoruz.

Araç sorgulama işlemleri internetten nasıl yapılıyor

Online sistemler üzerinden bir çok resmi işlemlerinizi gerçekleştirme şansına sahipsiniz. Çünkü online sistemler internet üzerinden hizmet verdiği için şubelere göre daha hızlı ve seri hizmet vermektedir. Bu yüzden insanlar şubeler yerine internet üzerinden resmi işlemelerini gerçekleştirmeye yeltenmektedir. Kamu kurum ve kuruluşları internet üzerinden hizmet vermek için resmi internet sitelerini kullanıma sunmuşlardır. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları e Devlet sistem adı altında toplanarak vatandaşlarımıza daha kolay hizmet sunmaktadır. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. e Devlet sistemi bünyesinde bulundurduğu kamu kurum ve kuruluşlarının internet siteleri üzerinden daha basit hizmet sunmaktadır. Ancak e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. PTT şubesindeki görevli size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir adet şifre verecektir. Bu almış olduğunuz hizmet karşılığında PTT şubesi 2 TL tutarında hizmet ücreti talep etmektedir. e Devlet sistemine giriş yapmak için T.C. kimlik numaranızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifre ile giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden otomatik olarak kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet üyeliğiniz tamamlanmış olup resmi işlemleriniz için kullanıma hazırdır. e Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemidir. Bu işlem daha çok ikinci el araç alacak olan vatandaşlarımızın kullandığı bir sistemdir. e Devlet sistemi üzerinden yapılan bu araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi sayesinde alacak olduğunuz araç hakkında detaylı olarak bilgi alabilme imkanına sahip olursunuz. Araç sorgulama ve Plaka sorgulama işlemi üzerinden almak istediğiniz aracın kaç kilometrede olduğu, daha önce herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı, plaka üzerine herhangi bir borç olup olmadığı gibi detaylı bilgilere sahiğp olabilirsiniz. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine araç sorgulama ve plaka sorgulama yazdıktan sonra açılan sayfa üzerinde sizden istenen bilgileri ilgili yerlere girmeniz halinde araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Araç olacak olan vatandaşların en büyük yardımcısı olan araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi gün içinde çok fazla kişi tarafından kullanılmaktadır. Sizin de aklınızda ikinci el bir araç alma gibi bir fikir var ise e Devlet sistemine giriş yaparak araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi üzerinden alacak olduğunuz araç hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir almak istediğiniz araç hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz