Gündem Araç sorgulama nasıl yapılır? Plaka sorgulama SMS no ücreti ne kadar?

Araç sorgulama nasıl yapılır? Plaka sorgulama SMS no ücreti ne kadar?

02.06.2016 - 10:16 | Son Güncellenme:

Günümüzde internette araç sorgulama ve plaka sorgulama devri başladı. Bir aracın çalıntı durumu ve haciz durumu kolaylıkla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti ile gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti özellikle 2. el araç piyasasında önemli avantajlar yaratıyor. Bu sorgulamaların detayları haberimizde.

Araç sorgulama nasıl yapılır Plaka sorgulama SMS no ücreti ne kadar

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmetiyle birlikte araçlar hakkında bilgi alabilmek çok kolay hale geliyor. Özellikle internetin olduğu her yerden kolay ve pratik bir şekilde kullanılabilen EGM araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti vatandaşlarca yoğun olarak kullanılıyor. Teknoloji çağında artık kamu kurumlarının internet teknolojileri kullanarak vatandaşa dijital kamu hizmetleri sunması bir hizmet çeşitliliği değil son derece önemli bir gerekliliktir. Bu yüzden de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde insanların yaşamları içerisinde kendisine yer bulan internet hizmetlerinin kamu kurumlarınca aktif şekilde kullanılmaya başlanması, internet üzerinde oldukça geniş kapsamlı dijital kamu hizmetlerinin oluşmasına yol açıyor. Bu alanda Türkiye’de internet teknolojilerini en aktif şekilde kullanarak dijital dünyada oldukça geniş kapsamlı bir hizmet ağı Emniyet Genel Müdürlüğü olarak ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti özellikle de araç sahiplerinin veya aracın sahibi olmasa dahi herhangi bir aracın ayrıntılı yasal bilgilerini kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşlar yolda herhangi bir şekilde hatalı park yapmış, trafik kuralı ihlal etmiş, yolu kapamış veya 2. el sınıfında satılan bir aracın kime ait olduğu ve diğer tip detaylı yasal bilgilerini ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu dijital uygulaması vatandaşlar tarafından bu şekilde oldukça geniş bir kapsama hizmet vermesi dolayısı ile oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından özellikle 2. el araç alımları esnasında vatandaşların en sık şekilde karşı karşıya kalabildikleri dolandırıcılık durumlarına karşı çok önemli bir güvenlik önlemi alabilmesini sağlıyor. Özellikle son yıllarda 2. el araç alımları esnasında oldukça sık şekilde karşılaşılan ve oransal bazda her geçen gün sürekli artan hacizli araç veya çalıntı araç satışlarının engellenebilmesi ve vatandaşa hem yasal hem de maddi mağduriyetler yaşatmasının önüne geçilebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmetine başlandı.

Vatandaş artık internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmetini akıllı cep telefonları ile bulunduğu her yerden kolay bir şekilde aracın çalıntı olup, olmadığını veya üzerinde herhangi bir haciz uygulamasının bulunup, bulunmadığını öğrenebiliyor. Ayrıca aracın kime ait olduğu, tescil birimi, tescil tarihi ve oldukça ciddi bir önemi bulunan aracın resmi kayıtlardaki yasal rengi gibi bilgilere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmetini kullanmak isteyen vatandaşların öncelikli olarak sanal devlet portalı e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemindeki yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisi kullanılarak, e-hizmetler kategorisindeki Emniyet Genel Müdürlüğü online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması ekranına ulaşılabiliyor.