Gündem Araç sorgulama, Plaka ve Hasar Kaydı Sorgulama

Araç sorgulama, Plaka ve Hasar Kaydı Sorgulama

20.03.2015 - 15:03 | Son Güncellenme:

Sadece tek bir şifre alarak araç, plaka ve hasar kaydı sorgulama işlemleriniz kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Araç, plaka ve hasar kaydı sorgulama işlemlerini yapabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Araç sorgulama, Plaka ve Hasar Kaydı Sorgulama

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi gelişmiş ülkelerde vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Bu kullanım ile birlikte de vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinde yüksek standartların yakalanabilmesi pek çok ülke için örnek teşkil ederken, dünya ülkeleri arasında gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kamu hizmetlerinde yer veren Türkiye öne çıkıyor. İkinci el araç alım-satım işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek olumsuz durumlara yönelik olarak modern çözümler sunuyor olması nedeni ile araç sorgulama işlemi kullanılıyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

HASAR KAYDI SORGULAMA

Modern teknolojinin sunduğu avantajlardan dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internette araç sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı. Dijital ortamda yer alan araç sorgulama işlemlerini kullanarak başta ikinci el araç alım-satım işlemlerinde güvenli işlem gerçekleştirebilme imkanına kavuşabilmelerine yardımcı oluyor. 2008 yılından bu yana internet üzerindeki tüm devlet hizmetlerini bir araya toplayan e-Devlet sistemi üzerinden araç sorgulama işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

Dijital dünyadaki devlet portalı olan e-Devlet sistemi üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü online araç sorgulama ekranından sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu araç sorgulama hizmeti ile birlikte artık aracın kime sahip olduğu, çalıntı olup olmadığı, borcu olup olmadığını, resmi rengini, tescil birimini, ruhsat durumunu ve daha pek çok farklı bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Genel olarak ikinci el araç alım-satım işlemlerinde kullanılmakta olan bu hizmet ile birlikte artık ikinci el araç alımlarınızı çok daha güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün araç sorgulama ekranından sorgulama yapabilmeniz için tüm e-devlet hizmetlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Araç sorgulama için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet ana sayfasında yer alan e-hizmetler sayfasındaki Emniyet Genel Müdürlüğü araç sorgulama ekranından kolayca plaka sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Plakasını bildiğiniz her araç için plaka sorgulama işlemini bu ekrandan yapabiliyorsunuz.

Dijital ortamda gerçekleştirebileceğiniz plaka sorgulama işlemi ile birlikte artık satın alacağınız ikinci el arabanın plakasından bütün bilgilerini öğrenebiliyorsunuz. İkinci el araç alım-satım işlemlerinde ve kendi arabanızın da plakası üzerinde herhangi bir trafik cezası olup olmadığını da plaka sorgulama işlemi ile öğrenebiliyorsunuz. Dijital ortamda yapacağınız araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile de alacağınız aracın hasarlı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sanal platformdaki Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SGBM) internet sayfasından yapabildiğiniz araç hasar kaydı sorgulama sayesinde alacağınız aracın daha önce hasar alıp almadığı ve aldığı hasar var ise hasarın detaylarına ulaşabiliyorsunuz. SGBM internet sayfasında bulunan online işlemler menüsündeki ‘Kaza Tespit Tutanağı ve İtiraz Etme’ ekranından araç hasar kaydı sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulamayı plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası seçeneklerinden birini kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.