Gündem Araç Ve Plaka Sorgulama İşlemi, Sgbm Tramer Sorgulama Ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç Ve Plaka Sorgulama İşlemi, Sgbm Tramer Sorgulama Ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama

01.08.2015 - 10:18 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemi ile internet üzerinden aracınız ile alakalı he türlü bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. İnternetten araç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını anlatan haberimizi inceleyerek araç sorgulama işlemi ile detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Araç Ve Plaka Sorgulama İşlemi, Sgbm Tramer Sorgulama Ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç piyasası her geçen gün arasına ileri nesil teknolojik özelliklere ve kapasitelere sahip olan yeni modellerinde katılmaya devam etmesi ile birlikte gelişimini hızla sürdürüyor. Bu durum Türkiye’de son derece etkin bir şekilde kendisini gösterirken, Emniyet Genel Müdürlüğü araç piyasasına ilişkin olarak vatandaşlara son derece önemli online hizmetler sunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün modern çağın internet teknolojisini aktif olarak kullanmaya başlaması ile birlikte vatandaşın hizmetine dijital platform üzerinde sunmuş olduğu online araç sorgulama hizmeti ile birlikte bir aracın resmi kayıtlarda yer alan son derece önemli bilgilerini internet kolaylığında alabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Araç sahipleri veya yeni araç alacak kişiler için internette son derece önemli bir avantaj sunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online plaka sorgulama hizmeti aracın çalıntı olup olmadığını öğrenebilme gibi son derece önemli bir avantaj sağlıyor olması ile birlikte özellikle 2. el araç alım ve satım piyasası gibi güvenin son derece önemli olduğu alanlarda vatandaşa önemli ayrıcalıklar sağlıyor. Bu sebeple de günümüzde son derece yoğun ve sık bir şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü

‘nün araç sorgulama online hizmet uygulaması vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanırken artık araç piyasasında yaşanan son derece önemli boyutlardaki mağduriyetlerin büyük ölçüde önüne geçilebilmesi bu sayede sağlanıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti ile birlikte sadece aracın çalıntı olup olmadığını öğrenmekle kalınmayarak, hak mahrumiyetinin bulunup bulunmadığı, tescil tarihi, tescil birimi, yasal rengi ve diğer tür resmi araç bilgilerini internet kolaylığında öğrenebilme fırsatına sahip olunabiliyor. Ancak diğer tüm e-Devlet sistemi üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarından yararlanılabilmesi için gerekli olduğu gibi bir aracın çalıntı olup olmadığı gibi son derece önemli bilgileri de internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Dijital platform üzerinde e-Devlet araç sorgulama hizmeti içinde vatandaşlar turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri sanal devlet sisteminin ana sayfasında bulunan sisteme giriş ekranından, giriş işlemlerini birkaç dakikada gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Bu işlem için vatandaşlara ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemleri sunuluyor. Bu giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapan vatandaşlar e-hizmetler kategorisi altında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘araç sorgulama’ hizmetini sadece sorgulamak istedikleri aracın plaka bilgisini girerek gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

İnternette yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte internet üzerinden aracın resmi kayıtlarda yer alan her bir ayrıntılı bilgisini son derece pratik bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Tramer sorgulama işlemleri ile aracın geçirdiği kazalara ilişkin ayrıntılı kaza tespit tutanağını inceleyebilme fırsatına sahip olabiliyor.